7 Съвета от Козметолог - Magi San - Green For Beauty

7 Съвета от Козметолог - Magi San


 

7 Съвета от Козметолог - Magi San

Гостувах виртуално в рубриката "7 съвета" на Маги от Magi San - YouTube / Instagram @magisanvlog

Подбрах 7 съвета по темата козметика и грижа за кожата. Това са теми по които, често получавам въпроси или грешки, които виждам, че най-много се допускат в грижата ни  за кожата.



Като цяло, няма значение дали продукта е медицински, конвенционален, натурален, био 
и т.н важно е какво е неговото съдържание.
Склонна съм да използвам козметика, заради активни или лекарствени съставки, независимо дали са био или не, разбира се гледам всички съставки около тези да бъдат изчистени.





В козметичната индустрия има цял раздел "черни точки", но това как се гледа на тях е много погрешно. Те не са "болестно състояние" или "напаст" всички ние ги имаме. Не трябва да гледаме индивидуално на тях, ако цялостно нашият козметичен режим е добре подбран, нашата кожата ще се чувства добре, натрупванията в порите ще са регулирани и няма да образуваме толкова много "черни точки". Много по-вероятно е да си навредим с "таргет" продукти на които пише ПРОТИВ ЧЕРНИ ТОЧКИ, обикновено те са всъщност агресивни и с временен ефект.



Всъщност има два типа хора, тези които използват масла и тези, които бягат от тях.
И докато това е само моя теория, наистина много дами не знаят как правилно да почистят кожата си, което е най-важната стъпка за постигане на красива и здрава кожа.
Особено когато сме решили да използваме богата рутина, от кремове, серуми, есенции, SPF, но когато дойде момента за почистването минаваме само с мицеларна вода.
Препоръчвам най-вече двойно маслено почистване.

















Няма коментари