Back acne - как да контролираме несъвършенствата по тила и гърба през студеното време - Green For Beauty

Back acne - как да контролираме несъвършенствата по тила и гърба през студеното време



Зимата и носенето на плътни дебели дрехи, които запарват кожата, както и изкуствените материи предразполагат много към back acne или т.н.р акне на гърба. Образуват се малки или дълбоки дебели подкожни пъпки в тила,врата и предимно горната част на гърба и раменете. Изключително неприятно и понякога дори некомфортно. Не е задължително да имаме акне или пъпки по лицето, за да сме предразположение към образуване на пъпки в тази зона. Тези пъпчици са доста упоритi и обикновено им трябва доста време за да отминат, но можем да стимулираме процеса и да стопираме образуването на нови.

1. Неутрален душ гел или душ крем
На първо място спрете се на душ гел с изчистен състав. Агресивните съставки в конвенционалните душ гелове могат да стимулират и образуват пъпки и комедони. Избирайте по-неутрални и не толкова ароматизирани (дори и да са био). 
Добра идея е ако се спрете на неутрален душ гел, който да си обогатите с няколко капки етерични масла от лавандула или чаено дърво.


В момента използвам душ гела на JASON ,който е в супер икономичена опаковка от 500мл и са намалени до края на месеца. 

цена: 29,99 14,99

Съставки: Aqua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Glycerin, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil *, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil *, Brassica Napus Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice *, Allantoin, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Lauryl Glucoside, Stearyl Citrate, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Fragrance (Parfum) *Съставки от сертифицирано био земеделиe
Единствената съставка, която разваля иначе хубавият състав е синтетичният витамин Е с който са се похвалили иначе в описанието на продукта. 





Напоследък съм много доволна от продуктите на Алверде, които този месец са на намаление също. А те имат една неутрална серия ultra sensitive, които нямат никакви добавени аромати и са под формата на душ крем, който в този случай е по-добър  и нежен вариант за кожата. 








2.Сменяйте гъбата за баня по-често.
Желателно е в този период да сменяте поне веднъж в месеца гъбата си за баня, тъй като гъбите за баня могат да образуват доста бактерии. Комбинирайте ексфолираща гъба с мека и деликатна, използвайте ексфолиращата до два пъти седмично. Ако миете тялото си всеки ден не използвайте всеки път гъба, дори и деликатна. 








цена:19,90 лв.
3. Четка с дълга дръжка 
В друга статия съм писала за сухото четкане и бамбуковата четка на ecotools, но още повече зимата е идеална за проблема с пъпките по гърба, които трудно можем да достигнем. Тази четка е с меки косъмчета и почиства кожата определено в дълбочина. Но е добре да се използва само сутрин, тъй като раздвижва кръвта доста и вечер може да подейства, като кафе. За това много добър вариант е гъба на дълга дръжка, а гъбата е мека и деликатна. 




цена : 6,90лв.
4.Копринена - ексфолираща ръкавица
Ползвам я както за тяло, така и за лице особено в комбинация с масла. Тази ръкави сваля цял килограм мъртва кожа. Не буквално, но наистина след обтриване пада доста мъртва кожа. Разбира се с ръкавицата трудно ще достигнем сами целият си гръб, но ако няма кой да ни помогне можем да обтрием поне врата и тила.  Изработена е от 100% коприна, почиства порите и възпрепядства образуването на комедони. 




4.Билкови бани 

Може би това е най-ефикасната и сигурна стъпка. Билковите бани имат огромно влияние върху целият ни организъм и кожа.

2 супени лъжици от градински чай, зелен чай, чай от лайка, мента и розмарин.


Метод: Пригответе си билкове чай  и изпийте 1-2 чаши.  След това вземете останалите варени билки и ги поставете в средата на кърпа. Съберете кърпата заедно в горната част и завържете. Оставете ги във ваната, докато се накисвате. Ако нямате вана можете да вържете памучна билкова торбичка под душа.



2 супени лъжици сушена лавандула , сушени листа или пъпки от роза, лайка  и невен.
Метод: Ако нямате горепосочените билки под формата на прах, можете да добавите изсушените в блендер и да ги смилате на фин прах и след това да ги използвате. Комбинирайте всички прахове и ги разбъркайте добре. Напълнете тенджера с вода, добавете сместа към нея и загрейте докато завре, като държите капак върху тенджерата, така че етеричните масла от билките да не се изпарят. 
След като заври махнете от котлона и оставете да инфузира в продължение на 20 минути до няколко часа. След това изсипете течността директно във ваната и допълнете ваната с още топла вода.


5.Соли (Епсом/Морски/Мъртво море)
Епсом - известна още като магнезиев сулфат или английска сол, извлича токсините и намалява възпалението, зачервяването и сърбежа. Тя също така активира ензимите, които помагат на тялото да абсорбира калий, витамин D и цинк, които са от съществено значение за здравето на кожата.

Напълнете ваната с топла вода и добавете 1-2 чаши Епсом соли.

Не използвайте  сапуни, гелове или шампоани в солена вана със соли.
Вместо това, почиствайте внимателно с луфа.
Потопете се за 20-30 минути.
Солта абсорбира течността, затова пийте много вода след солна баня.
Повтаряйте редовно.
Забележка: Не търкайте сол директно върху кожата. Силно абразивна е и може да раздразните кожата и да изострите акнето.

Цената в Zoya на 100гр. е 1,10лв. ,което си прави солта скъпо удоволствие защото ще ни трябват поне две чаши за да има резултат. За това ще ви предложа и вариант как да смесим епсом солите. 


1/4 чаша сода

1/4 чаша морска сол
1/4 чаша каолин клей
1/4 чаша епсом соли 

Морска сол
Морската сол абсорбира излишните масла и влага върху кожата, предотвратявайки растежа на бактериите, които причиняват акне. Винаги използвайте органична морска сол. Готварската сол съдържа йод, което прави акнето по-лошо.
В Zoya е доста изгодна насипно 1кг е 2.85 лв.

Процес 1:

Добавете 2-3 чаши морска сол към топла вода във вана.
Потопете се 20-30 минути.
Нанесете лек овлажнител след морска солена вана (прескочете тази стъпка, ако имате изключително мазна кожа).
Повторете два пъти дневно при силен възпалитен прожес.
Процес 2 (ако нямате вана):
Добавете морската сол във вода.
Изсипете разтвора в спрей бутилка.
Напръскайте на гърба два пъти дневно.
Оставете да изсъхне и сложете леки дрехи.

Забележка: Това работи добре за леко акне.

Соли от Мъртво море
Тази сол е пълна с минерали, които са полезни за нашето здраве. Това са магнезий, калций, калий и натрий. 

Най-бюджетният вариант който открих е в dm 1.5 кг за около 6лв.

Магнезият помага за борба с задържането на течности и забавя процеса на стареене. Това означава, че е чудесно за зряла кожа и акне в късна възраст. Ако страдате от подпухнало лице солите от мъртво море помагат и в това.Също така помагат да се запазят нивата на стрес и да се успокои нервната система. 

Има три прости начина да използвате солта от Мъртво море за грижа за кожата. Те включват:

1) Вана със сол от Мъртво море
Ако имате белези или кожни инфекции.
Уверете се, че използвате най-малко 1/2 чаша сол от Мъртво море - ежедневно за около 5 дни. След това можете да го разредите на всеки 2-3 дни и след това 1-2 пъти седмично, докато проблема бъде решен.

2) Направете свой собствен скраб за тяло

Ако имате суха / груба кожа, можете да направите скраб за тяло, състоящ се от сол от Мъртво море и растително масло. 
 1/2 чаша сол 
 1/4 чаша зехтин


КОГАТО ИЗПОЛЗВАТЕ СОЛИ НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ НИКАКЪВ ДУШ ГЕЛ В ПЕРИОДА 

6.Ябълков оцет
Обожавам ябълков оцет и го ползвам за всичко. Определено ми помага винаги при възпалителен процес. Много важно е качеството, винаги избирате органичен или от биологично производство, за да познаете добрият оцет след време се образува гъба в него.
Ябълковият оцет (ACV) балансира нивата на рН на организма, бори се с бактериите и намалява възпалението. Смесете 2 супени лъжици органичен оцет в чаша вода и о и използвайте процеса, описан по-долу.

Процес:


Смесете 1 част ябълков оцет с 2 части вода.

Изсипете разтвора в спрей бутилка.
Напръскайте го на гърба си преди да си легнете.
Или напръскайте за 20-25 минути, след това изплакнете с вода.
Съхранявайте хладилника спрей бутилка, за да получите охлаждащ ефект  и използвайте до 14 дена.
Повтаряйте редовно или през деня или през нощта.

___________________________________________________


Имате ли такъв проблем и опитвали ли сте някои от тези методи ?

Благодаря за прочита ! 
Надявам се тази статия е била полезна за вас, ако ви е харесала споделете за да стигне и до повече хора ! Не забравяйте да последвате този зелен блог за повече зелени идеи.
Мери 


СПОДЕЛИ МЕ ОТ ТУК 

2 коментара

  1. Здравейте, откъде мога да купя копринената ръкавица?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте !
      Можете да я намерите тук > https://odonatacosmetics.com/produkt/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0-raya/

      Изтриване