Натурално и безвредно избелване в домашни условия | Nordics Carbon Whitening | - Green For Beauty

Натурално и безвредно избелване в домашни условия | Nordics Carbon Whitening |


Покрай брекетите вижданията ми и грижата ми за зъбите се промени коренно. Предполагам, че при повечето хора с брекети е така. Миенето на зъбите не е просто миене, а цяла рутина и процес. Особено след брекетите, поне при мен зъбите ми развиха чувствителност и тъй като избелването е почти наложително, тогава отказах механичното избелване. Прекрасно е когато можеш да откриеш натурална,безвредна и най-вече ефикасна алтернатива в грижата за себе си.




В тази статия ще ви представя българският бранд Nordics Oralcare, който е създал продукти в грижата за оралната хигиена. В последваща статия ще разкажа допълнително за продуктите и по-точно четките. На пазара можете да срещнете много други подобни продукти за избелване, но тъй като си направих малко проучване освен тази марка само още една отговаряше на стандартите на ЕС и имаше един официален вносител или производител, заедно с европейски номер за козметичен продукт. Внимавайте защото има много, които се внасят от Китай и се продават от всякакви сайтове и представители с неясно съдържание.

Пудра за избелване на зъби / Nordics Carbon Whitening


Това е филтрирана въгленова пудра от кокосови дървета. Обикновено не бихме свързали кокоса с въглен и карбон, но всъщност това е един от най-добрите отделни продукти на кокоса. В последното десетилетие неговото производство и ресурси са се покачили сравнително, тъй като този остатъчен продукт се използва предимно за въглища, които са класифицирани безопасни за околната среда и човека. Кокосовият въглен се образува от процеса на изгаряне на кокосови черупки от зрял кокос. Кокосови черупки се изгарят без да се унищожават напълно . Около 1 тон кокосови дървени въглища може да се равнява на над 50 000 кокосови черупки.
Цветът на кокосовите дървени въглища е черен и при процесът на изгаряне на кокосов активен въглен около 72% фиксиран въглерод се съдържа в черупката.

Освен за избелване кокосовият въглен има и други приложения:



  • Като хранителна добавка


  •    Кокосови дървени въглища за контрол на миризмите


  • Детоксикиращо лекарство


  • Избелване на зъбите 

Първо трябва да подчертая,че има разлика между кокосовият въглен (COCONUT ACTIVATED CARBON) и активният въглен (activated charcoal).
Макар,че и двете не са одобрени от асоциацията на стоматолозите, активният въглен се счита за доста вреден за зъбите и емайла. Можем да срещнем много такива DIY рецепти за избелване с активен въглен. Тяхната структура е съвсем различна.

Избелване с Nordics Carbon
цена:30,00лв.
Счита се, че продукта има следните функции:
1. Въгленът извлича токсините от цялата ви устна кухина.
2. Регулира нивата на pH, които за от изключително значение за здравите зъби и венци.
3. Извлича неприятните мазни натрупвания по зъбите.
4. Помага за намаляването на плаката и образуването на зъбен камък.

 опаковка от 30 гр. стига за приблизително 120 измивания.














Начин на употреба:
1. Измивате зъбите си стандартно с паста
2. С влажната четка нанасяте малко Carbon Whitening
3. Четкате около 3 минути. Задължително четкайте със затворена уста! Всеки път при мен е голяма цапаница, за това се пригответе и пазете дрехите си. И отделете още време да измиете мивката след това. 
4. Изплаквате обилно  ! Доста обилно !
И трябва да четката под течаща вода, за да успеете да изчистите всичко напълно. 

Смятам,че всяко избелване независимо по какъв начин, за да е ефективно то то до някаква степен има и вреда. Може би при някои е по-лека, при други по-агресивни методи, по тежка. От всичко, което съм пробвала като избелване (зъболекар;пасти;шини;гелове и т.н) може би определено това е един от методите, които усещам като най-леко агресивен и вреден. Няма я онази чувствителност която се появява след това. Обикновено избелвам с гел шина и може би като сравнение избелването с шината е по-дълготрайно отколкото с кокосов въглен, но разликата в цената е доста различна. Въпреки това след още първото измиване определено виждам разлика, докато при гела става много постепенно. Мислех си,че това е прекрасна идея за бързо избелване преди събитие или повод, но най-добре да е поне един ден преди събитието, защото определено трябва да се изчетка добре и на някои места влиза под венеца и остава черно, което не може да се отмие изцяло. Също така, ако имате кариеси или по-свободни венци ефекта може да е обратен тъй като карбона ще запълни всички пространства и дупчици. Макар,че пише ,че може да се използва неограничено лично смятам,че веднъж на 1-2 седмици е напълно достатъчно. Това,което пробвах е около 10 дена всеки ден за да видя дали ще се получи натрупване и дали ще се избели с няколко тона, след това продължих да поддържам профилактично на 1-2 седмици. Харесва ми,че след това с дни зъбите са гладки и определено избягвам проблема с плаката. 

цена: 6.20 лв.
Използвам заедно с четката с въглен Binchotan
Бамбукова четка за зъби с въглен за избелване, с много мек косъм, който много нежно и щадящо да почисти междузъбните пространства. Черните влакна са обработени с въглен Binchotan, който помага за това избелване. Действа като абсорбира отлаганията по повърхността на зъба и предотвратява натрупването им в зъбен камък.
Мисля,че това е идеалната четка с избелващата пудра, а розовата с плоски косъмчета използвам за ежедневна употреба.

Като заключение, смятам пудрата за ефективна и аз самата я препоръчах на доста познати. Смятам,че възможната вреда от тази пудра е минимална,но въпреки това трябва да сме внимателни и да не прекаляваме. Смятам, че цена-качество-резултат е напълно оправдана. 








___________________________________________________

А вие как избелвате зъбите си ? Избелва ли ли сте зъбите си с пудра ? Бихте ли опитали този метод на избелване?
 Можете да намерите продуктите в сайта www.nordics.bg
Facebook: Nordics Oral Care
Instagram: https://www.instagram.com/nordicsoralcare/
Благодаря на Nordics за възможността да опитам продуктите им.
Благодаря за прочита ! 
Надявам се тази статия е била полезна за вас, ако ви е харесала споделете за да стигне и до повече хора ! Не забравяйте да последвате този зелен блог за повече зелени идеи.
Мери

2 коментара

  1. А в кои магазини може да се открие в София ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте ! В сайта им има карта с всички обекти > http://nordics.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%B8/

      Изтриване