Какво да си обещаем за 2023 - #SkincareResolutions - Green For Beauty

Какво да си обещаем за 2023 - #SkincareResolutions



 НОВA ГОДИНА - НОВО АЗ !


През тези празници успяхте ли да се погрижите за себе си? Да си отделите малко време и за вас, да си подарите нещо приятно?

10 oбещания в грижата за кожата за 2023
Изключително лесно е да си направим планове за промени в рутинната си, но е по-трудно да спазим обещанията си и да започнем да правим тези промени, особено когато нямаме време или сме отклонени от други задачи в живота.

Въпреки това, Нова година е страхотно време да поставите нови цели и да се придържате към тях. Малко усилия сега ще се отплатят до края на годината. Има много начини, по които можете да подобрите цялостното здраве на кожата си с някои от тези прости новогодишни съвети!

1. ПРЕДОТВРАТЕТЕ ЩЕТИТЕ ОТ СЛЪНЦЕТО
Без значение кое време на годината е, слънчевите лъчи могат да увредят кожата с UVA и UVB. С течение на времето това увреждане може да доведе до петна, лунички, състарен вид и бръчки. Някои кремове включват слънцезащита, но ви препоръчвам да използвате слънцезащитата си отделно.

2. ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА
Това със сигурност сте го чували! Всъщност пиенето на повече вода, няма да направи кожата Ви по-хидатирана, но е важно за цялостното обновяване на организма и клетките. 
Здравословната хидратация и цялостната грижа отвътре ще се прояви и отвън, като по-ярка и чиста кожа, по-малко подпухналост около очите и по-стегната кожа около бузите и шията. Ако искате да подсилите грижата за кожата си отвътре навън, приемайте колаген.

3. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СИ ХИДРАТИРАТЕ КОЖАТА
Когато кожата Ви е хидратирана добре, когато нейната бариера е здрава, ще забележите дори намаляване на появата на пъпки, черни точки, фини линии и бръчки, тъй като кожата ви достига по-балансирано, здраво състояние. Някои от най-забележителните хидратиращи и овлажняващи съставки са алое вера, хиалуронова киселина, растителен глицерин, Sodium PCA, серамиди и сквалан. 

4. ГЛЕЗЕТЕ И УСТНИТЕ СИ
Грижата за кожата на лицето ви е страхотна резолюция, но много от нас пренебрегват и устните си. Сухите устни са склонни към напукване и ако се оставят да се влошат, това може да доведе до кървене и трайно увреждане. Овлажняването на устните ви с гъст хидратиращ балсам, маска или серум за устни може значително да подобри цялостния ви вид на кожата.

5.ОТДЕЛЕТЕ СИ НУЖНОТО ВРЕМЕ ЗА ВАС В РИТУАЛА ЗА ПОЧИСТВАНЕ
Отделянето на необходимото време за почистване всеки ден, трябва да бъде най-важното решение, което вземате в грижата за кожата. Ако не се придържате към друго решение тази година, рутинното почистване трябва да бъде ваш приоритет. Почистете лицето си сутрин с тампонче с почистващ лосионмляко или тоник, за да премахнете мъртвите клетки и замърсяванията, които са излезли на повърхността на кожата, докато спите, и почистете лицето си вечер, за да премахнете грима и други замърсители, на които може да сте били изложени през целия ден. 

Ако все още не сте опитали #DoubleCleansingMethos двойното почистване, ви препоръчваме горещо да го въведете във вашата рутина!

6. ПРАВЕТЕ СИ МАСКА ПОНЕ ВЕДНЪЖ В СЕДМИЦАТА
Поддържането на кожата ви хидратирана с любимия ви овлажнител е страхотно ежедневно решение, но опитайте да добавите и маските за лице. Хидратиращите маски са чудесно допълнение към цялостната ви рутина и могат много да ви помогнат да възстановите увредената кожа и да си осигурите много по-равномерен тен и гладка кожа. Можете да намерите широка гама от маски, които се фокусират върху предоставянето на различни резултати, като глинените маски могат да стегнат порите ви или хидрогелните маски могат да намалят бръчките.

7. ИЗБЕРЕТЕ ЛЮБИМИЯ СИ ЕКСФОЛИАНТ
Ексфолирането на кожата ви е чудесен начин за премахване на натрупаните повърхностни замърсявания и мъртвите кожни клетки. Ексфолирането може да се добави към вашия график веднъж седмично заедно с вашата маска или можете да намерите нежен ексфолиант, който е направен за ежедневна употреба. Препоръчваме химичните ексфолианти с киселини, но ако сте с по-реактивна кожа и киселините не ви понасят добре, има чудесни нежни алтернативи на млечна-кремообразна основа. 

8. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ГРИМА НЕПОЧИСТЕН
Оставянето на грима за една нощ може да причини хаос на кожата ви, като запушващи се  пори. Това може да доведе до черни точки, бели точки, акне и други проблеми, с които не искате да се справяте. Колкото и да сте уморени, винаги се опитвайте съзнателно да отделите 5 или 10 минути, за да дадете на кожата си освежаващо почистване, преди да си легнете. В краен случай, поне само с мицеларна вода.

9. ВЗИМАЙТЕ СИ ДОЗАТА РАЗКРАСИТЕЛЕН СЪН
Често се пренебрегва като виновник за лошата кожа, но липсата на достатъчно сън може да доведе до подпухнали очи, множество фини линии и изобилие от бръчки. Винаги се опитвайте да спите добре, всяка вечер. Очевидно това може да не е възможно, но като полагате съзнателни усилия, можете да подобрите общото си състояние и здраве на кожата.

10. БЪДЕТЕ ПОСТОЯННИ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА
Да останете последователни ще бъде най-голямото ви предизвикателство, особено ако сте начинаещи в създаването на рутина за кожата. Може да отнеме няколко седмици, преди да можете да видите реални резултати върху кожата си, но придържането към рутината ще се изплати в крайна сметка. Разбираемо е да искате да видите незабавни резултати и в някои случаи ще имате незабавно по-гладка и по-мека кожа, но за да получите абсолютно най-добри резултати, придържането към рутината в дългосрочен план е най-добрият ви залог за невероятно изглеждаща кожа!

Вземането на решения е лесната част, но придържането към тях може да бъде трудно в днешно време. Ако можете да поддържате правилна рутинна грижа за кожата през цялата година, ще забележите изключителни промени в кожата си с течение на времето. Честита Нова Година!

Ако имате нужда от помощ в избирането на правилните продукти и имате нужда от изготвяне на рутина, ние сме насреща и вече записваме новите часове за 2023:

Бюти консултация
Бюти консултация
BGN 50.00
заявете от тук





Няма коментари