Biofficina Toscana - серия ANTIPOLLUTION - REVIEW - Green For Beauty

Biofficina Toscana - серия ANTIPOLLUTION - REVIEW

REVIEW ЛИНИЯ КОЗМЕТИКА ANTIPOLLUTION BIOFFICINA TOSCANA 

Кожата ни претърпява доста стрес, лятото от прекаленото излагане на кожата на слънце, по-честият контакт с вода, след това зимата резките смени на температурата, топло, студено, климатици, камини, открито, закрито, генерално градският смог, изпаренията на колите, прахта по улиците, всичко това замърсява кожата т.н.р "pollution" и поради тази причина е важно да поддържаме кожата си с балансираната диета и да приемаме вътрешно и външно повече антиоксиданти.

В този пост искам да ви разкажа, за една специално разработена линия козметика Antipollution от Biofficina Toscana: квартет от продукти, създадени с изключителния патент на марката Liquepom® на базата на органични тоскански домати, известни с високото си съдържание на ликопен - много важен каротеноид, който предотвратява стареенето на клетките на тялото, изпълнява много дейности (антиоксиданти, противоракови, противовъзпалителни, предпазващи кожата от увреждания, причинени от слънчевите лъчи и свободните радикали и др.)  



цена: 29.99лв
Почистващо гел-масло за лице и грим – Biofficina Toscana - Oleogel

Вече може да сте виждали този продукт из сторитата ми в Instagram, последното от които "изразходени продукти и козметично кошче",  а също можете да откриете и reel за двойно почистване с този продукт. Това е свеж и лек гел, който благодарение на наличието на масла вътре в него - разтваря грима, слънцезащитата и всичко по лицето бързо и лесно (не забравяйте, че гримът се състои основно от масленоразтворими съставки, а маслата разтварят масла). Аз лично го използвам с метод за двойно почистване, като първи маслен продукт. Ако съм с водоустойчива спирала или повече грим първо почиствам с друг дегримьор, като мицеларна вода, след това да използвам олеогела, за да премахна напълно всички следи от грим! С лицето се справя много добре с продукти, като слънцезащита, фон дьо тен, пудри и т.н, но в околоочната зона, може да се наложи да се пренанесе няколко пъти до пълното им премахване. За целта си помагам с муселинова кърпа или тампончета за многократна употреба, които и самостоятелно се справят отлично с отстраняването на спирала и сенки. Харесва ми, защото е изключително нежно към кожата, като същевременно осезаемо почиства в дълбочина, съдържа слънчогледово масло, което прави чудесна бариера и укрепва кожата. Резултатът е кожа, която е наистина чиста, но също така мека, кадифена и която няма усещането за "дърпане", както се случва с използването на много от почистващите продукти!

 

Подходящ е както за мазна, така и за суха кожа. Ако имате суха, зачервяваща се и склонна към розацея кожа, този продукт наистина може да направи разликата, като придава допълнително подхранване, благодарение и на наличието на масло от шипка и сквалан, които също имат омекотяващо и защитно бариерта действие.

Можете да откриете тук👉 Почистващо гел-масло


 

цена: 24.50лв

Есенция-серум за лице против замърсяване на кожата – Biofficina Toscana

Този тип продукт, станаха по-известни покрай корейските продукти, есенцията е по средата между серума и класическия тоник, която освен че балансира и съживява кожата, осигурява и по-дълбоко проникване и активиране на активните съставки, които подготвят епидермиса  и засилват техните ефекти. В тази серия - Есенцията Antipollution от Biofficina Toscana, съдържа в допълнение две отличителни съставки на марката (слуз от слез и тоскански органични домати) и екстрактите от кимчи - особен вид ориенталско зеле, много богато на витамини, което има силни овлажняващи и антибактериални качества. Освен това в основата намираме любимия ми хидролат от метличина, растение, което много обичам не само заради красивия си цвят и аромата  (който придава невероятният аромат на този продукт, тъй като е без добавени аромати), но и заради безбройните му свойства, които не само съживяват, но имат и овлажняващ и противо бръчков ефект, облекчава пъпките и прави кожата по-тонизирана и сияйна.  

Можете да откриете тук👉 Есенция Antipollution

 

 

цена: 32.90лв


Околоочен крем против бръчки с домати – Bioficina Toscana

Кожата в тази област на лицето е много по-тънка и следователно естествено по-податлива на въздействието на времето като бръчки, изразителни линии, пачи крак. Накратко, околоочният контур - както и шията и ръцете - са една от първите области, където виждате признаците на стареене! За това е необходимо да се погрижите за зоната със специален продукт, който да бъде различен от хидратиращият ви крем за лице, макар че напоследък някои дерматолози твърдят, че не е нужно да купувате отделен продукт за тази зона, като формулатор не мога да се съглася, тъй като когато създавам продукт за тази зона се формулира по съвсем различен начин и активните съставки са в много по-висок процент и съответно силно концентрирани - това е по-специфична формула, лека и фина, която може лесно да се абсорбира от рецепторите, присъстващи в тази област. Околоочният крем Biofficina Toscana Antipollution е наистина страхотен, оставя зоната на очите видимо по-мека в същото време можете да почувствате, че кожата е заздравена, по -силна и защитена! Това е един от BEST SELLER-ите на марката. Формулата е богата на витамин Е, мастни киселини, рициново и масло от облепиха - съставка, която обожавам и кожата ми обича заради подхранващите си свойства и вкусния си аромат! Абсорбира се много бързо и е чудесен, като основа за грим, всичките коректори след крема стоят превъзходно на кожата, без люспене и линии. 

 Можете да откриете тук👉 Околоочен крем Antipollution

 

Защитен крем-емулсия за лице с домати – Biofficina Toscana

 Лека и бързо абсорбираща се емулсия. Ако, се чудите какво точно е емулсия, това си е крем, но най-често при италианската козметика се прави това разграничение, емулсиите са много леки, почти воднисти, като по-гъст серум, докато крема се приема, че трябва да бъде с много по-тежка, гъста и плътна текстура. Тази емулсия е перфектна за през деня, защото не е мазна или тежка и затова е отлична основа за грим преди да отидете на работа, но в същото време е толкова концентрирана в активни съставки, че изпълнява двойното действие на овлажняване на кожата и предпазване от вредни агенти, като смог и замърсяване благодарение на семената на моринга и силен антиоксидантен комплекс. В този продукт думата „превантивна“ е ключова, тъй като този продукт има много важно действие против стареене благодарение на патента Liquepom® и помага да се придаде на лицето свеж, озарен и кадифен вид, като забавя процеса на стареене на кожата, причинен поради загуба на еластичност и хидратация на кожата и свободните радикали.

Можете да откриете тук👉  Eмулсия с домати Antipollution

Oпределено с тази серия Biofficina Toscana Antipollution ме спечелиха от първия момент в който ги опитах! Това е цялостна и супер универсална линия, която само с 4 продукта може да задоволи всеки тип кожа, нужди и изисквания. Имате цялостна рутина, за сутрин и вечер и макар, че не съм фен на това всички продукти да са от една серия, то тук има наистина синергия и смисъл между продуктите.  

А вие опитвали ли сте някой от продуктите или какво бихте опитали ?

________________________________________________________

За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никаква нотификация за нови постове) за това най-добре Google

 

Няма коментари