Papoutsanis автентичен гръцки сапун със зехтин - Green For Beauty

Papoutsanis автентичен гръцки сапун със зехтин



Днес искам да ви разкажа за един обикновен сапун, но с много необикновени качества. Кратка история на сапуна със зехтин: За щастие, сапуна датира от много векове. Едва през 7 век,  арабските химици започват да използват масла в сапуните си и не е изненадващо, че маслиновите масла са едни от най-рано използваните. Така че може да се каже, че автентичният сапун със зехтин е на около 1300 години. Първите сапуни  започват да се произвежда във фабрики около началото на 1800 г., този сапун на Гръцката марка Папуцанис е с традиционна рецепта от 1870

 



Ползи на маслиновият сапун:
  • -Овлажняващ
  • -Анти-ейдж: Съдържа олеинова киселина и полифеноли, които работят заедно за подобряване на тонуса на кожата, както и текстурата й.
  • Хипоалергенно: Сапунът със зехтин е подходящ за всички възрасти и за всички типове кожа. Педиатрите често препоръчват сапуни на база зехтин за новородени. Зехтинът се счита за един от най-добрите естествени лечения за суха кожа.
  • Ухае добре: Разбира се, търговските сапуни миришат добре, но това е различно. Докато търговските сапуни предлагат ароматизиран аромат, сапунът със зехтин е по-земен и плодов. Ниски нива на рН: Много сапуни с по-високи нива на pH могат да попречат на естествените нива на pH на кожата ви и да причинят дразнене. Естествено ниското ниво на рН на зехтина предотвратява този вид дразнене.

 Състав: Вода, Маслиново масло (осапунен зехтин), Натриев хлорид, Лимонена киселина, естествен Ph стабилизатор. Грамаж: 125 гр.

Можете да откриете от ТУК.

А вие опитвали ли сте този или друг гръцки зехтитен сапун?
____________________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook: Odonata
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google


 

Няма коментари