Nordics Oral Care и първата Ecocert биоразградима паста за зъби - Green For Beauty

Nordics Oral Care и първата Ecocert биоразградима паста за зъби

 

Докато не винаги се замисляме какво слагаме върху кожата си, определено трябва да правим внимателно избора си за това, какво поглъщаме. Винаги подбирам внимателно пастите си за зъби. Nordics са ми дългогодишни любимци с техните чисти и иновативни формули, произведени в България. Новата им паста Nordics Sensitive Gums  е специално разработена за чувствителни венци, а най-хубавото е, че опаковката й е изработена от 100% захарна тръстика, тоест тя е напълно растителна и биоразградима. Тя е екосертифицирана, без флуор, има чудесен вкус, деликатно ментово усещане.

 Тази разработка е изцяло нова в категорията на пастите за зъби, защото дълго време се разработваше ефикасен метод на т.нар. бариерен слой. Досега бариерния слой в обикновените туби представляваше тънък пласт от алуминиево фолио и затова тубите за паста за зъби не можеха да се рециклират. Но сега вече могат! Всички тестове са преминали и продуктът е готов за продажба.' 

 

- Въглеродният отпечатък е 50% по-добър от този на обикновената PE туба.
- При растежа си захарната тръстика абсорбира вредоносния въглероден оксид от атмосферата.
- Захарната тръстика е подходящ материал за чувствителните медицински съставки в продуктите. 


И така, каква е разликата между органичната паста за зъби и обикновената паста за зъби?

Някои хора смятат, че използването на органична, изцяло натурална паста за зъби няма да почисти добре зъбите ви, така както обикновената паста за зъби. Въпреки това, много органични пасти за зъби ви осигуряват буквално всички ползи както обикновената паста за зъби, без обаче вредните и изкуствени токсични съставки.

Физическият акт на миене на зъбите осигурява по-голямата част от „почистването“. Самата четка за зъби е тази, която елиминира остатъците от хранителни частици, така, че зъбите ви ще са чисти дори ако си миете зъбите само с вода. Пастата за зъби е необходима за елиминиране на бактериите. Бактериите, които са в устата ви, са тези, които причиняват халитоза и гингивит. Следователно трябва да използвате паста за зъби, която може ефективно да спре бактериите.

Конвенционалната паста за зъби е пълна със съставки, които действително могат да навредят на вашето здраве, особено ако се консумират в по-големи дози. Тези съставки могат да включват:


SLS - вече повечето хора са запознати с този пенител . По същество това е детергент, който се среща и в много шампоани. Известно е, че дразни кожата при много хора, а и има много натурални заместители, които все по-често го изместват дори и в масовата козметика.

Захарин - Използва се за подслаждане на вкуса на много води за уста и пасти за зъби. Доказано е също, че причинява рак на бъбреците при лабораторни плъхове. Поради това рядко се използва в наши дни като подсладител в храните.

Защо органичната паста за зъби е по-добра  от обикновената паста за зъби?
След като вече знаем, че за чисти зъби най-голямо значение има каква четка използваме, предимствата на органичната паста са доста, просто трябва да изберем, дали искаме да е избелваща, най-често естествено се съдържа активен или кокосов въглен. Натурални съставки като мента и други подобни билки, които също са естествени освежители за дъха. Органичната паста за зъби съдържа всички необходими елементи без потенциално вредните химикали.

Органичната паста за зъби е мъдър и здравословен избор за тези, които биха искали да минимизират количеството химикали, които биха могли да застрашат общото ви здраве и евентуално да отслабят цялостното ви здраве в устната кухина.


Състав: Hydrogenated starch hydrolysate,aqua, hydrated silica, glycerin xylitol, zinc citrate, xanthan gum, mentha piperita oil, aloe barbadensis leaf extract, citrus lemon peel oil, mentha piperita leaf extract, punica granatum fruit extract, urtica dioica extract, salvia officinalis leaf extract, helianthus annuus seed oil, tocopherol, CI75470, limonene


________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google



Няма коментари