Alkemilla - серия Анти Акне - ревю - Green For Beauty

Alkemilla - серия Анти Акне - ревю



Темата с проблемната кожа и акне си е все така актуална за мен. Примирила съм се с кожата ми и от доста време владея положението отлично, но въпреки това breakouts има и от време на време излизат някои по-проблемни и упорити пъпки. Серията започнах преди 5 месеца, така че имах достатъчно време да я тествам и да усетя продуктите, тогава когато започнах, точно имах възпалителен период. 
В това ревю, ще ви представя три от продуктите в серия Анти Акне - почистващ мус, анти акне шок емулсия и крем за мазна кожа с несъвършенства. Ще разгледам разбира се подробно състава и функциите на продуктите.

Анти-акне измиващ мус Alkemilla 

Измиващата мус-пяна е изключително нежна, като консистенция, почиства деликатно, като дори сваля грим отлично в комбинация с ръчна четка. Използвах я само вечер, муса е наистина отнесен изцяло към мазните кожи, има салицилова киселина, която тушира себума, но ако имате суха кожа и акне, няма да бъде подходяща, тъй като има леко изсушаващ ефект. При мен не го усетих толкова изсушаващ, но след измиване порите са по-стегнати и самата кожа, леко се опъва, така че в действително бих го препоръчала на някой с много мазна или смесена кожа. 

  • Био сертифициран AIAB 
  • Веган
  • Сертификат за никел

Състав: Aqua [Water] (Eau), Glycerin, Cocamidopropyl betaine, Sodium cocoyl sarcosinate, Salicylic acid, Silybum marianum extract (*), Taraxacum officinale (Dandelion) rhizome/root extract (*), Salix alba (Willow) leaf extract (*), Salvia officinalis (Sage) leaf extract (*), Tocopherol, Decyl glucoside, Urea, Sodium hydroxide, Benzyl alcohol, Parfum [Fragrance], Benzoic acid, Dehydroacetic acid, Hexyl cinnamal, Linalool, Geraniol.
*от биологично производство 
Cocamidopropyl betaine, Sodium cocoyl sarcosinate (SCS) - това са повърхностно активни вещества (surfactants) използват се в био и натуралната козметика и са отлични за кожата, макар че в Cosdna светват с рейтинг 3 и 4 това изобщо не трябва да ви претеснява, те са натуралният заместител на SLS.  След това в състава идва ред на салициловата киселина, която е от основните активни съставки, така че е нормално да има изсушаващ ефект.  След нея имаме отличен органичен, билков бленд  от екстракти от бял трън, корени от глухарче, бяла върба, градински чай. Те имат изключителни стойности за кожата, действат противовъзпалително и пречистващо. 
Специално искам да обърна внимание на любимият ми екстракт Salix alba (Willow) leaf extract (Бяла Върба) мисля да посветя цяла статия, но сега ще вметна, че това е един от най-активните и мощни екстракти в борбата с акне и пъпки. Ако го видите в козметичен продукт бъдете сигурни, че ефект ще има. Всъщност този екстракт от където идва и името му съдържа естествена салицилова киселина, съдържа също така и танини, които стягат порите и ги предпазват от възпаления, подобно на АХА киселините има лек ексфолиращ ефект, за това най-често можете да го срещнете именно в измивни продукти или тоници.
Salicylic acid 2%
Почистващите продукти, под формата на пяна са най-подходящи за хора с широки пори и проблемни кожи, като пяната разтваря отлично себума, тъй като продукта вече е разпенен, движенията върху кожата са много по-нежни и няма допълнително агресивно търкане. Отделно самите пенители в продукта са в много по-малък % и не са толкова агресивни и пресушващи. Пяната със салицилова киселина прониква дълбоко в кожата отпушва порите ви и действа противовъзпалително, за да успокои възпалените пъпки. Салициловата киселина ще отстрани мъртвите кожни клетки и ще се отърве от излишният натрупан себум.
След това в състава идва Urea - в момента правя по-дълбоко проучване върху тази съставка, защото тя е леко нож с две остриета. Приета е в натуралната козметика, но много хора я избягват и като цяло е от съставките с лошо реноме, но тя може да има различен произход. Всъщност името урея идва от урина, счита се, че се отделя от урината на бозайници, за наше огромно успокоение в козметичната и хранителна индустрия разбира се не се използва такъв тип урея, вероятно за това й се носи лошата слава. За да сме сигурни в това, продукта трябва да притежава веган и cruelty free сертификат, както и в този случай.

При кои видове акне е подходящ продукта? Колко често да се използва?

Ако страдате от запушени пори, салициловата киселина е вашият най-добър приятел. Прекомерното омазняване, бактериите P. acnes и необичайното натрупване на кожните клетки са трите основни причини за появата на акне. Чрез разтварянете на тези насъбрали се натрупвания от кожата и мръсотията, които причиняват запушени пори, може също да помогне значително за премахването на черни и бели точки.  Тъй като продукта съдържа най-високата допустима концентрация без лекарско предписание – 2% Salicylic acid продукта е по-подходящ за ежедневна употреба при хора с изразено и възпалено акне с мазна кожа, ако имате акне и суха/дерматитна кожа, въпреки че няма да ви изсуши кожата то тогава е добре да комбинирате с друг измивен продукт и да редувате двата продукта. Ако нямате акне, но периодично ви излизат пъпки или имате прекомерно омазняване, можете да използвате пяната профилактично, 1-2 пъти в седмицата, като комбинирате с друг почистващ препарат в останалите дни. Отлично почиства, след излагане на силно замърсена среда или по-тежък грим.

Може да се използва от хора с кистозно акне благодарение на антибактериалните си свойства, но основната му специализация е в премахването на черни точки. Кистозното акне обикновено се причинява от вътрешни фактори като диета, хормони и генетика. Ето защо локалните лечения за акне често не работят.

 

Начин на употреба:

  1. Нанесете върху лицето и масажирайте деликатно и изплакнете,  при нужда повторете. Използвайте сутрин и вечер.
  2. Нанесете тоник или друг продукт, който да балансира pH-то на кожата
  3. Нанесете 1-2 капки от серума за проблемна и мазна кожа със салицилова киселина и разнесете до пълното му попиване.
  4. Нанесете подходящ крем от серията – за мазна и склонна към проблеми кожа /особено за зряла, проблемна кожа/ използвайте Крем за проблемна и мазна кожа – Alkemilla 

Вижте повече за продукта ТУК

Анти-акне шокова емулсия 

Признавам този продукт ми беше най-интересен и го усетих, като най-функциониращ или поне с най-бърз ефект.
Емулсията е активен крем, който се нанася на чиста кожа, в случаят след измиване с пяната. 
Консистенцията е супер лека, за това се води и емулсия, попива за секунди в кожата, въпреки че е на основата на бадемово масло (имам статия по въпроса, ако все още смятате, че някои масла могат да запушат порите ви) също има салицилова киселина, но изобщо не я усещам изсушаваща, има и бяла върба и като цяло всичко, което се съдържа и в пяната с разликата, че тук е емулсия и има добавен витамин C. Тя е идеална при възпалителни процеси и стопирането им, стяга порите и има определено пречистващ ефект. До тук двата продукта са напълно самодостатъчни, но не трябва да забравяме, че мазните кожи са обикновено дехидратирани и за да се балансират имат нужда от лек и хидратиращ крем. Емулсията се справя много добре с пъпчиците и възпаленията, но не е достатъчна и не замества крема за лице. Можем да приемем този продукт, като активен серум. Забелязах, че когато я слагам вечер на сутринта кожата ми е леко омазнена в Т-зоната, което не е добра индикация по принцип за мен.


Вижте продукта ТУК


Ingredients:Aqua [Water] (Eau), Caprylic/capric triglyceride, Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil, Glycerin, Sorbitan olivate, Cetearyl alcohol, Cetearyl glucoside, Salicylic acid, Sodium hydroxide, Silybum marianum extract (*), Taraxacum officinale (Dandelion) rhizome/root extract (*), Salix alba (Willow) leaf extract (*), Salvia officinalis (Sage) leaf extract (*), Tocopherol, Ascorbyl palmitate, Cetyl palmitate, Sorbitan palmitate, Xanthan gum, Urea, Lecithin, Benzyl alcohol, Parfum [Fragrance], Benzoic acid, Dehydroacetic acid, Hexyl cinnamal, Linalool, Geraniol, Citric acid.

Purifying крем за проблемна и мазна кожа 

Крема от серията вече е тотално различен, като състав и активни съставки. Салициловата киселина вече не присъства, тук основната активна съставка е Propanediol цялостно състава е много подходящ и за зрели проблемни кожи. Пропандиолът може да се извлече естествено от царевица. Има хидратиращи свойства, които оставят  кожата гладка, озарена, по-често се среща в анти-ейдж продуктите. Пропандиол е добре поносима от кожата съставка.  Крема съдържа също така Арган, любимият за кожата Сквален, Репей, Женско биле, Коприва, Хиалуронова киселина. Цялостно смятам този състав за отличен за проблемни и мазен тип кожи, има съчетание между хидратиращи, пречистващи, противовъзпалитени, както и възстановяващи кожата съставки. Преоткрих го също така и като идеалната основа за грим, предпазва кожата и порите, като продуктите се нанасят леко и не се свличат или изсушават.

INCI: Aqua [Water], Dicaprylyl ether, Glyceryl stearate citrate, Cetearyl alcohol, Decyl oleate, Propanediol, Glyceryl caprylate, Argania spinosa kernel oil (*), Cetyl alcohol, Cetyl palmitate, Ethylhexyl palmitate, Squalane, Sorbitan palmitate, Arctium lappa root extract (*), Citrus aurantium dulcis (Orange) fruit extract (*), Citrus medica limonum (Lemon) peel extract (*), Glycyrrhiza glabra (Licorice) root extract (*), Urtica dioica (Nettle) extract (*), Jania rubens extract, Meristotheca dakarensis extract, Sucrose, Tocopherol, Sodium hyaluronate, Sorbitan olivate, Benzyl alcohol, Sodium benzoate, Sodium dehydroacetate, Xanthan gum, Glycerin, Parfum [Fragrance], Lactic acid. *From organic agricolture

крем за лице: 42,90лв.

Като заключение смятам продуктите за отлични и работещи, може би процеса при мен беше малко по-бавен в сравнение с останалите ми методи и продукти с които съм свикнала да туширам възпаленията, но цялостно са абсолютно функционални. Биха се отразили добре, на много мазни и смесени кожи, подходящи са за хора с лека форма на акне и периодични пъпчици, както и за зрели кожи. 

А вие пробвали ли сте някой от продуктите на марката?
Продуктите на Аlkemilla можете да откриете ТУК


Благодаря !
________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook: Odonata
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google



Няма коментари