SOBiO Etic Skin perfect нощна крем-маска - ревю - Green For Beauty

SOBiO Etic Skin perfect нощна крем-маска - ревю



Напоследък съм на тема маски. Козметичен продукт малко подценяван от дамите, считан по-скоро като екстра. Маските всъщност са много важна част от козметичната рутина, те могат да подхранват кожата и да действат, като коктейл с мигновен ефект. В зависимост от вида и функцията на маската. Повечето са на основата на хума/клей и са по-скоро пречистващи, като те обикновено извличат замърсяванията от кожата, подобряват по този начин текстурата и изравняват тена на кожата. Доста рядко успявам да намеря био кремообразни маски, които да не съдържат глина. Ако знаете такива, моля да напишете в коментари :)) Обожавам тези с глини и все пак за моята смесена/проблемна кожа се отразяват изключително добре, но понякога търся нещо по-кремообразно, с озаряващ и подхранващ ефект. В тази всъщност също има бентонит, но той изобщо не се усеща.

През зимата полагам специални грижи за засилване на хидратацията, тъй като дори моята супер мазна кожа се дехидратира до лющене. Този период, когато кожата ви е подложена на тежко изпитание между лошо време, вятър, студ, климатици и триене на носни кърпи.

Нощем кожата ни се регенерира най-добре, за това е добре вечерната ни рутина да включва по-активни продукти, защото ефекта им нощем е още по-голям. Напрегнатото ни ежедневие и всекидневните замърсявания на кожата могат да доведат до несъвършенства, зачервявания, раздразнения, лъщене, разширени пори и други. Формулата на тази  крем-маска подпомага възстановяването на клетките и тяхната регенерация.



За да разберем по-добре продукта и действието му ще разгледаме състава:

Състав:Aqua (Water), Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Glycerin, Propanediol, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate Citrate, Lauryl Laurate, Dicaprylyl Carbonate, Bentonite, Lauroyl Lysine, Benzyl Alcohol, Sodium Levulinate, Parfum (Fragrance), Lysolecithin, Sclerotium Gum, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Zinc PCA, Pullulan, Sodium Hydroxide, Linalool, Lactic Acid, Phytic Acid, Sodium Benzoate, Silica, Sodium Hyaluronate, Limonene, Nelumbo Nucifera Flower Extract*, Citric Acid, Citronellol, Geraniol, CI 77491 (Iron Oxides), Potassium Sorbate, Citral, Tocopherol, Glycine Soja (Soybean) Oil
* certified organic
99% натурален състав
21% органик
 Продуктът оставя лек, немазен филм върху кожата, като по този начин активните съставки биват усвоени по-лесно. Маската е на основата на вода от Хамамелис. Маската не е специално предназначена за мазни или проблемни кожи, но цялостно състава е доста подходящ за смесени кожи и такива с по-широки пори. Водата от Хамамелис има невероятно действие. Аз използвам чист хидролат самостоятелно. Освен това освежава, тонизира и успокоява кожата, което я прави подходяща за зряла кожа и при пигментация. Но също така и за грижата за мазна и проблемна кожа, тоникът е много подходящ, тъй като има стягащо действие и регулира производството на себум. Има propanediol, често срещана и споменавана от мен съставка, която има основно изразени anti-age свойства. (Octyldodecanol, Glyceryl Stearate Citrate, Lauryl Laurate) Това е емулгатора, това което сгъстява и прави маската кремообразна. Този емулгатор е одобрен от ECOCERT. Именно маската е като кремообразен гел с много лека текстура. След това идва и Bentonite - бяла френска глина, но тя изобщо не се усеща, нито има този изсушаващ ефект, както при маските, които са направени на основата на глина. Benzyl Alcohol, Sodium Levulinate, това най-вероятно са няколко от компонентите на натуралният консервант. Изключително важно е консерванта да е стабилен и наистина силен, тъй като глината в контакт с вода може да направи бактериална бомба. Има и Zinc, който също има супер действие върху пъпчиците и възпалената кожа. Съдържа и хиалуронова киселина, млечна киселина и органичен екстракт от Лотос с хидратиращи, успокояващи и антиоксидантни свойства.

Отличен състав, а маската определено е една от най-любимите ми. След нея кожата ми видимо изглежда много по-добре. Харесва ми, че текстурата е лека, попива бързо и чак на сутринта в контакт с вода се активира и се отмива. Не лепне, а изсъхва подобно на серум, леко стяга кожата, но можем да спим съвсем спокойно, без да се притесняваме. Тази нощна маска е под формата на гелиран крем. Истинска наслада с двоен ефект.  мекотата на сметаната, смесена със свежестта на гел. Използвам я някъде 1 път в седмицата, но няма проблем да се използва и всяка вечер, замествайки нощният крем. 
Самият резултат е доста убедителен : оставам с впечатление, че съм спала дванадесет часа, докато съм спала всъщност 6. Кожата ми е много гладка и бистра.  Всъщност е доста трудно да се опише. 
Тъй като търсих повече информация за маската, мисля че за съжаление е спряна от производство, тъй като я няма и на сайта на производителят и като цяло не я откривам никъде. 
В България се предлага единствено в аптеките на SoPharmacy,  а в момента е намалена. 
Можете да откриете маската ТУК.  
А вие използвали ли сте нощна крем маска?
Благодаря !
________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook: Odonata
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google


Няма коментари