Codbio - околоочен крем - серия морски колаген - ревю - Green For Beauty

Codbio - околоочен крем - серия морски колаген - ревю




В лятното настроение един продукт, който закупих преди една година. Codbio е българска натурална и ръчно правена козметика. Това е пример за натурална козметика в истинският смисъл на думата. Имаме чист растителен състав без синтетика. Първо ми хареса това, че са направили серии отправени според типа кожа, грабнаха ме и опаковките, които са zero-waste (мисля за всички продукти) самият продукт е в специално UV кехлибарено стъкло, а външната опаковка е картонен цилиндър. Цялостно дизайна и представянето на марката са много симпатични. Спрях се на серията с морски колаген, която се води по-младежка. В този момент и на моите години търся по-скоро грижа, нещо което да озарява погледа, да хидратира и нещо срещу тъмни кръгове, не толкова анти-ейдж, а повечето околоочни кремове са отнесени по-скоро към бръчки на първо място. Изглеждаха ми, като нещо различно и свежо, след като ме спечелиха с визия погледнах и богатият състав. В снимка ще поставя и състава, тъй като никъде не е обявен онлайн.



На първо място ми хареса това, че има изобилие от точни активни съставки, които имат действително действие за това, което търся,  като например кофеин, хиалуронова киселина, Q10 (ubiquinone), еластин и разбира се морският колаген, който впрочем беше на предпоследно място, като активна съставка, което разбира се не променя качеството или идеята на продукта, но в случаят "морски колаген" като потребител на първо място очаквам,че продукта има по-голямо съдържание съответно на тази активна съставка. Защото примерно Q10 може да се използва до 1% в суха форма и до 5% в течна, a се намира преди колагена, което най-вероятно означава,че колагена е или 1 или под 5% .  Морският колаген в комбинация с морски еластин правят изключителна козметична комбинация с отлични ползи за кожата, като еластина подсилва качествата си от колаген, този тип колаген се води, като единственият който се усвоява от кожата и има предпазващи свойства. Крема е на основата на fatty твърди масла-бътъри, плътни и богати, на усещане и по-мазни, като авокадо, шея, какао. Има също така екстракт от роза, арган, азиатска центела (готу кола), сладък бадем и след маслата идва реда на активните съставки, които изброих. Има също така екстракт (също не е пояснен) от охлюв (helix aspersa), който смятам, че също е добре да се спомене за наличен, защото ако например сте веган и не познавате съставките, няма да разберете това какво е всъщност, така или иначе морският колаген, както и еластина (води се от риба) също се води невеган, но може би ще е по-добре да се поясни по някакъв начин това, че има животински съставки в продукта, тъй като той е в много малко количество в продукта(обикновено този екстракт може да се използва до 2-3%) и според мен може и без него, още повече знам, че за него трябва много добра консервираща система. Първоначално не успях да разбера кое точно е консерванта и леко се притесних, но се консултирах и попрочетох, че в случаят консерванта е съставен от ethylhexylglycerin с tocopherol (витамин Е) който се води слаб компонент от консервант, но изключително щадящ и нежен към кожата, като също повишава толерантността на кожата. Това, което го стабилизра вероятно е capryl/capric triglyceride и glycerol те имат засилващо консерванта действие.  Отделно активните съставки от течна форма, като хиалурона и колагена са вече консервирани и допринасят.
цена: 24.00лв

Продукта имаше приятна консистенция и аромат, достатъчно беше да се нанесе малко количество от продукта, колкото грахово зърно с помощта на шпатулка, която идва в опаковкта на крема. Това, което не ми хареса е, че не остава само в зоната около очите ами се разнася навсякъде и по бузите, а аз съм с мазна/проблемна кожа и понякога ми беше добре, но понякога ми идваше тежък на кожата. Очите ми са изключително чувствителни и реагирам на много неща, в началото усещах лек сърбеж в очите на сутринта, но не го свързах с крема. Спрях да го използвам за известно време и след като пак го нанесох отново получих сърбеж заедно с леко зачервяване, не го свързвам с нищо от съставките, защото използвам всички тези и в други козметични продукти, често реагирам буквално от нищото или към въздуха, така че може да съвпадение и не го отнасям конкретно към крема.  От към ефект усещах подхранване и под грима също беше много добре, коректора ми се нанасяше много леко и стоеше добре без да се влияе или да се свлича. Не усетих разлика специално за тъмните кръгове. В крайна сметка го дадох на майка ми 50+ която остана много очарована и на нея й допадаше това, че обхваща по-голяма част от кожата и по-мазната богата консистенция. След около месец каза, че дори чувства че крема е подобрил подпухналите й очи и си "облиза" бурканчето. Мисля, че съотношението цена качество е отлично, обикновено давам повече за такъв тип продукт, като съм купувала и много по-скъпи кремове, които буквално не са вършили нищо. Въпреки, че този продукт не беше толкова подходящ за мен, определено бих опитала още от продуктите, а и видях че са пуснали нови продукти от които серум, който съдържа бодлива круша.

Нямат онлайн магазин, но имат фб-к страница https://www.facebook.com/NaturalCosmeticsCodbio/

Какво е важно за вас когато търсите окоолочен крем и срещали ли сте марката?



________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook: Odonata
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google


И не забравяйте, като читатели на блога можете да се възползвате от следните кодове за отстъпка:
-5% отстъпка от продуктите на Florame онлайн в сайта до 30/06/19 на https://sopharmacy.bg/florame.html
с код: Green For Beauty Promo
-5% отстъпка от всички продукти онлайн в сайта на https://odonatacosmetics.com/
с код: GREENBLOG

Няма коментари