Натурални и органични парфюми - лукс от природата - Green For Beauty

Натурални и органични парфюми - лукс от природата



След  статията Парфюмът като новият отровен пасивен пушек - Защо трябва да отстраним синтетичните аромати ?   установих, че има два типа хора, едните просто не обичат да носят парфюм и като цяло са против идеята и други, които по един или друг начин са стигнали до важността на това да носим чисти от към състав парфюми. Някои са се сблъскали с ефекта на синтетичните аромати върху хормоните или неприятният задушлив и дразнещ за дихателните пътища ефект.

След, като си направих проучване и всъщност ползите от това да не носим никакъв парфюм или от това да носим натурален такъв са много повече. Забравяйки за всичко така наложено на пазара от аромати можем да открием неподозирани за нас неща. Открих за себе си, че истинските парфюми, както и до голяма степен арабските и египетските например са много по-луксозни и тези аромати са цяло преживяване. Могат да повлияят на цялостното ни излъчване и дори как хората ни виждат. Много от тях напълно променят аромата си на кожата ни, а при физическо натоварване, колкото повече се потим толкова по-хубаво ухае парфюмът.
Така, че ако до сега сте смятали Шанел за върха на пирамидата когато говорим за парфюми, не сте опитали тези. 

Ето и какво открих и опитах :

Acorelle
Френска био сертифицирана марка.
Ароматите на някои от парфюмите са доста плътни и силни, ако успеете да откриете вашият аромат са доста трайни. Моят любим е Jasmin и Orchide Blanche
Не на всякъде имат богат асортимент, но съм ги срещала в BeFit, в магазина на Одоната козметикс има тестери от всички видове парфюми и тоалетни води и онлайн

Florame
Френски, сертифициран бранд за натурална козметика и етерични масла, като имат и линия за парфюми и тоалетни води. Предлагат се ексклузивно само в аптеките на SoPharamcy.
Изключително изчистени от към състав и доста подходящи за хора с чувствителен нос, кожа и алергии. Те са в елегантни стъклени опаковки и са на доста достъпни цени. Имат много красиви аромати и биха били подходящи за хора, които не обичат силните и натрапчиви аромати. Имам два любими аромата "Подбрани плодове" и "Неустоими цитрусови плодове".  Тоалетните води са доста по-нетрайни в сравнение с тези на Acorelle.
Erbario Toscano
Италиански, не са сертифицирани, но са едни от първите и може би най-познатите на пазара в България. Лично обожавам ароматите за стаи с пръчици и мъжките парфюми определено са по-сполучливи от дамските. Съвсем в италиански стил. Много харесвам лилавият им парфюм TUSCIA. 



Spa Ceylon Luxury Ayurveda

Тук основно се предлагат спа продукти за домашна употреба, имат  представителен магазин в мол Парадайс, козметиката им не е натурална и съдържа достатъчно синтетика, но имат серия натурални етерични масла и маслени парфюми на базата на етерични композиции. Съвсем случайно влязох и си мацнах на ръката с един от ароматите след, което продължих разходката си. След около 15 минути аромата беше се променил и беше станал още по-хубав, а на ръката ми ухаеше докато не се измих след няколко часа. Толкова много ми хареса, че след това го сънувах. :D


Song of India - твърд парфюм 

Този парфюм открих в Чехия, там е раят на веганите и био - натуралната козметика.
Този парфюм е произведен в Индия и до тогава не бях виждала нещо подобно. Той е восъчен парфюм в много красива дървена опаковка и се разтапя по кожата след, което оставя един прекрасен аромат, който изненадващо траеше доста дълго.
Супер впечатлена останах и ако някога пак отида до Чехия задължително ще си взема още няколко такива. Мога да кажа, че може да спадне и към zero waste, тъй като няма никаква пластмаса по него. Изцяло на основата на натурални восъци и етерични масла.


Pacifica 

Те са веган и се водят натурални, мисля че са Американски като бранд. Също имат и восъчни парфюми, рол-он и спрей. Това, което не ми допада е, че ми напомнят на едновремешните бон-бон и малиция и са ми младежки, с много сладки аромати.


Fairy Scents

Това всъщност са ръчно направени български парфюми от изцяло натурални масла, екстракти и абсолюти. Срещала съм ги единствено в сайта на екомаг 






Lush
Може би първите за които повечето ще се сетим са  Lush - всички знаем колко наситени са ароматите им в продуктите, които правят. Също не съм пробвала парфюмите им никога, но съм почти сигурна, че ароматите им са силни и трайни. Също имат и твърди парфюми.

А вие какво мислите за био и натуралните парфюми? Пробвали ли сте някои от тези ?
Ако сте срещали още марки и други, които се предлагат на пазара ни споделете :))
____________________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook: Odonata
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google


Няма коментари