Ефикасни и натурални слънцезащитни продукти - Green For Beauty

Ефикасни и натурални слънцезащитни продукти


И макар да можем да кажем,че лятото е към своят край има няколко причини, да смятам че пускам този пост в точното време. На първо място изпробвах няколко различни бранда и техните слънцезашитни продукти, ефекта от тях дойде доста по-късно за това може би ако бях споделила предварително за някои от тях, то щях да ви подведа тъй като някои се оказаха неефикасни. Другата причина е,че от слънцезащита имаме нужда целогодишно и трябва да се образоваме повече по темата, за това какво представлява точно SPF до къде е полезен и с какво да внимаваме, писах в предните два поста  .

1. Acorelle Sun Balm SPF30
цена: 43.00лв

Започвам с моят абсолютен фаворит. Обожавам този продукт и съм много щастлива да се запозная с тази марка. Отварям една скоба, мисля че на нашият пазар Acorelle са познати със своите парфюми и в действителност не знаех колко богата гама от продукти имат всъщност. Парфюмите определено ще са следващото, което ще опитам защото са ми огромна страст и за съжаление развих алергия към повечето, като новият ми любим парфюм на Шанел. Не очаквах, че това може да бъде толкова сериозно, но в това ще споделя в бъдещите постове.
На първо място Acorelle имат гама слънцезащитни продукти за лице, коса и тяло под различни видове от серуми,кремове, спрейове до балсами. Мисля,че това е изключително впечатляващо след като само създаването на ефикасен продукт е достатъчно сложно. 
Следващото с което ме впечатлиха е на какъв принцип са изработени.
Те са без нано частици, без Цинк, и без химични филтри. 
Основното, което търсих в слънцезащитата е да едновременно ефикасна и приятна, да не остава бели следи, да не я чувствам тежка върху кожата си и да не пречи на нанасянето на грима. Точно това открих в този продукт. Това е текстура, която до сега не бях срещала в продукт за слънцезащита, тя е под формата на полу-прозрачен балсам който се разтапя върху кожата и оставя меко усещане, като след серум с приятен аромат на масло от каранджа. Освен това гримът се нанася прекрасно, точно като върху база за грим. Кожата е осезаемо подхранена. Балсамът е на основата на леки органични масла, като зехтин,каранджа, слънчоглед в комбинация с титаниев диоксид.

Състав: Pongamia Glabra (Karanja) Seed Oil*, Trihydroxystearin, Parfum (Fragrance), Dicaprylyl Carbonate, Titanium Dioxide, Bisabolol, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Aluminum Hydroxide, Stearic Acid, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Helianthus Annus (Sunflower) Hybrid Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Propolis Extract*, Pollen Extract*, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Eugenol, Geraniol, Linalool.
*съставки от био земеделие
100% от всички съставки са с натурален произход
87% от всички съставки са от био земеделие

Една от съставките, които ми направи особено впечатление беше пчелният прашец (Pollen extract), заедно с Прополис, до сега не бях срещала тези две в козметичен продукт, но това може да обяснява и леката реакция която правих към продукта. След нанасяне в зоната около устните усещах леко парене всеки път след нанасяне, нямам точно обяснение и нямам  алергия към пчелни продукти, но имам алергия към полени, което не обяснява пак реакцията, но след известно време отминаваше. Въпреки това този продукт е абсолютен win-win

Използвам продукта от около 2 месеца и половина почти всеки ден, нужно е съвсем малко количество колкото грахово зърно. Изключително икономичен. 

Можете да закупите от ТУК


2. Alba Botanica SPF35 spray
цена: 45.00лв.

С тази марка така и не можем да се сработим, реших да й дам отново шанс с минералният широкоспектърен слънцезащитен спрей. След като исках нещо леко, ме наведе на мисълта да търся спрей с идеята,че продукта ще се нанася равномерно и за да е в спрей, то текстурата ще му е лека, за съжаление с този продукт не се оказа точно така. 

Основното за продукта:
  • Биоразградим продукт
  • Без аромат
  • Без химични и запалими съставки
  • Природосъобразен пневматичен спрей без аерозол
  • Дълготрайна  UVA и UVB защита
  • Спрей помпа за по-лесно нанасяне
  • Попива бързо
  • Слънцезащитен фактор 35
  • Водоустойчив 80 минути
  • Хидратира кожата без да я омазнява
  • Продуктът не е тестван върху животни
  • Не съдържа съставки, които влияят на кораловите рифове
  • БЕЗ глутен, оксибензон, октиноксат, PABA, нано частици, витамин А, изкуствени цветове, синтетични аромати,парабени, фталати, вредни сулфати

Активни съставки: Titanium Dioxide - 6.8% (Sunscreen), Zinc Oxide - 6.4% (Sunscreen) Неактивни съставки: Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Oleate Citrate, Glycerin, Coco-Caprylate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Calendula Officinalis Flower Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Jojoba Esters, Polyhydroxystearic Acid, Sodium Chloride, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate.

Първо след впръскване ставах на пръски, които не могат да се разнесат добре и като цяло разнасянето ставаше трудно. В действителност имаше доста сериозна водоустойчивост защото дори и след влизане във вода все още стоеше без да се разтича. Определено правеше плътен слой, основно го използвах за тялото си, но съм го използвала наистина броени пъти, защото пръските и белите следи определено ме дразниха. Може би би бил по-подходящ за деца.
Закупих го от naturalcare.bg

3. Alphanova SPF 30 sun milk
цена: 27.90лв.

Още една френска марка, французите определено печелят пазара със слънцезащитните си продукти. Продукта е под формата на мляко с лека консистенция, като след добро нанасяне се абсорбира изцяло от кожата без да оставя следи има много приятен сладък аромат на монои. Без да искам си взех детският, макар,че в състава нямаше почти никаква разлика. Така и не успях да го пробвам на море, тъй като забравих,че е 125мл и ми го изхвърлиха на летището, но го използвах в планината, където не беше достатъчно. Там слънцето е много по-силно и според мен факторът не беше достатъчен, като дори повтарях лицето и някои зони по още 2 пъти през деня и въпреки това изгорях на някои места и за пръв път в живота ми ми изгоря скалпа с шапка. Лицето го спасих въпреки изгарянията ,но отпред и по ръцете станах на петна като всяка година. Хареса ми,че има масло от Таману, което е прекрасно при проблемна кожа. Слънцезащитата е основно от титаниеви наночастици. 

Състав:

Dicaprylyl Carbonate\, Caprylic/Capric Triglyceride\, Aqua\, Titanium Dioxide\, Glycerin\, Coconut Alkanes\, Simmondsia Chinensis Seed Oil*\, Polyglyceryl-3 Diisostearate\, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate\, Calophyllum Inophyllum Seed Oil*\, Magnesium Sulfate\, Sodium Chloride\, Polyhydroxystearic Acid\, Parfum\, Coco-Caprylate/Caprate\, Stearic Acid\, Sodium Levulinate\, Glyceryl Caprylate\, Aluminum Hydroxide\, Alumina\, Sodium Anisate\, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*\, Linalool\, Limonene\, Citric Acid\, Tocopherol\, Benzyl Benzoate\, Benzyl Salicylate
*Ingredients from organic farming
98.67% of the total ingredients are from natural origin
21.58% of the total ingredients are from organic farming.
Моят закупих от БИО аптека Нота Бене - Дондуков 

4. Madara антиоксидантен крем SPF30
цена: 33.00лв
Макар,че на нашият пазар дойдоха по-късно ги чаках с нетърпение, а и това е продукт който може да се използва целогодишно. Обожавам Madara и за момента няма продукт, който да не харесвам, пасват идеално на кожата ми. Имат богата гама слънцезащитни продукти. Тайната на здравата и красива кожа е да я предпазваме от свободните радикали и преждевременното стареене, а в този продукт имаме всичко нужно. След Acorrelle това е моят фаворит на второ място заради това,че е на основата на Цинк. 

Състав(INCI):
Aloe Barbadensis Leaf Juice* (сок от алое), Zinc Oxide (цинков оксид), Isoamyl Laurate, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin**, Sorbitan Olivate, Cera Alba (пчелен восък)*, Lecithin, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Silica, Dracocephalum Ruyschiana Cell Culture Extract (екстракт от драконова глава/дракоцефалум), Rubus Idaeus Seed Oil* (масло от семки на малина), Cellulose, Sodium Chloride, Sorbitan Caprylate, Aroma, Palmitic Acid, Stearic Acid, Propanediol, Benzoic Acid, Aqua, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Sodium Phytate, Tocopherol, Potassium Hydroxide, Citral***, Citronellol***, Linalool***, Geraniol***, Limonene***
* съставка от биологично земеделие; ** произведена от био съставки; *** компоненти на етеричните масла
99% натурални съставки, 8% био съставки
Сертификат Cosmos Natural от ECOCERT Greenlife

От ZOYA.BG

5. Bio G SPF 30 
цена: 17.80лв.










Един български продукт на бранда BIO G, който произвежда бебешки продукти, но аз използвам повечето от тях  (ще споделя повече за тях в бъдещ пост) Млякото е доста плътно и определено изсветлява кожата, но ако се нанася грим след това може да се коригира белият отенък, абсорбира се добре от кожата, но определено не го слагам всеки ден. Открих най-добрият вариант за нанасянето му, смесвам го заедно с фон дьо тена и по този начин отбягвам белият цвят и така фон дьо тенът ми става слънцезащитен. Този продукт, както и останалите от марката са на основата на колоидно сребро.

Състав: сребърна вода, сусамово олио, масло от семена на морков, бадемово масло, какаово масло, растителен еластин, цинков окис, титанов диоксид, алантоин, екстракт от зелен чай, пчелен восък.

Ingredients /INCI/: SILVER WATER, SESAME OIL, CARROT SEED OIL, PRUNUS DULCIS OIL, CACAO BUTTER, ELASTINE, ZINK OXIDE, TITANIUM DIOXIDE, ALANTOIN, GREEN TEA EXTRACT, BEESWAX
TC: 47-22-КХ-0036


Можете да го намерите ТУК

6. HEI POA сухо масло SPF30
цена: 45.00 лв.

Това е най-нечистият от към състав продукт в сравнение с по-горе посочените, но нищо толкова страшно, както при масовите продукти. Завладя ме с уникалният си аромат от монои и цветето тиаре. Регистрирах продукта в cosdna така,че можете да разгледате подробно състава там. Удебелените в черно са тези, които да вземем по внимание. Една от причините беше,че цялата им серия беше в разпродажба и си взех спрея за около 20лв. от БИО аптека Нота Бене заедно с бронзиращ лосион за тяло, който е като течен хайлайтър за тяло. 
Основното е ,че на плажа ми е най-комфортно с такъв тип продукти, както смятам и за повечето хора. Съчетавах го с микс от масла, които си изработих сама и се получи невероятна комбинация за равномерен шоколадов тен.

INGREDIENTS : CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, CYCLOPENTASILOXANE, ISOPROPYL MYRISTATE, OCTOCRYLENE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (AVOBENZONE), COCOGLYCERIDES, DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, PARFUM (FRAGRANCE), BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, TOCOPHERYL ACETATE, GARDENIA TAHITENSIS FLOWER EXTRACT, TOCOPHEROL, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE (OCTINOXATE), POLYBUTENE, BHT.

Абонирайте се, за повече подобни статии.Благодаря!

1 коментар

  1. Здравейте. От скоро ползвам слънцезащита на А- дерма, но текстурата и бързото попиване води до лека сухота. Кой от по горе изброените продукти би предало по- омазняващ ефект ( ако това е правилното определение) ? Продуктът на Acorelle ми изглежда супер особено спрея :)

    Благодаря!
    Антония

    ОтговорИзтриване