Dr.Konopka's подхранващ шампоан | review | - Green For Beauty

Dr.Konopka's подхранващ шампоан | review |





Днешното зелено ревю е посветено на новата серия за коса на пазара ни Dr.Konopka's
Един от любимците ми за Ноември 2016 (есенни зелени любими продукти)
Всъщност марката има пълна гама бяла козметика ,но в България за сега е достъпна серията  грижа за косата . Трудно намирам хубави и чисти шампоани ,след като дълги години ползвах Avia ,който за жалост съдържа bronopol (карциноген) трябваше да се откажа от него въпреки страхотното влияние върху скалпа ми ,въпреки това , е за предпочитане пред всички останали масови марки,но сега мия косата си с тяхната хума ,която е абсолютно чиста ,фина и от високо качество.

Тук е момента да споделя ,че като цяло избягвам ползването на шампоан ,предпочитам "the poo method" миенето с билки,масла и ябълков оцет.


Dr.Konopka's всъщност е създадена през 1931 , Д-р Конопка открива своя аптека ,където започва да изучава различни растения и билки и тяхната употреба е козметиката.На следващата година създава първият си крем за лице с 48 билки ,който е известен и до днес "вълшебният крем". С годините се насочва и започва да пробва различни рецепти и формули за коса и тяло.

Успява да създаде 150 вида масла за коса ,именно масло № 52 е главният компонент в този подхранващ шампоан.Активната съставка е екстрактът от дива капина.

Продукта беше закупен от ZOYA магазин за козметика и билки
Много исках да опитам и маската за коса,за жалост беше изкупена ,а шампоана тъкмо беше постъпил в магазина.Първоначалната идея беше,че излизам да купя шампоан на майка ми (не случайно е оранжев) ,но ми го препоръчаха за боядисана и изтощена коса,нейната е и изключително суха и чупеща са ,това че съдържа толкова много масла ми се стори подходящо за нея.Аз съм мазен скалп (единственият вариант ,който ме спасява e ''no poo'' ) но реших да пробвам шампоана и всъщност ми пасва и на моята коса и скалп.Това е една от разликите в био шампоаните ,че те са подходящи за всеки тип скалп с малки изключения и в зависимост от маслата заложени в продукта.

Изненада ме цената определено , все пак това е шампоан половин литър (500мл) за 9,95,тоест 100мл е 1,99 ,обикновено един шампоан е 250-300 мл или средно казано цената за този е около 5 лв.

Това по-скоро ме обезпокои ,защото знам колко скъпи са всички тези съставки и малко не се връзва количество,качество и цена.Има четири от най- престижните сертификати


BDIH
COSMOS NATURAL
COSMOS ORGANIC
VEGAN

Такъв тип сертификат ,се изкарва доста трудно и изисква доста сложни проби и изследвания.
Така,че мога да кажа ,че когато видя на продукти някои от тези сертификати се чувствам доста по-сигурна и спокойна.

Едно единствено мънинко нещичко не се хареса на моята понякога педантична личност ,със всяка тяхна опаковка върви подарък една от рецептите на Др.Конопка ,което е идейно ,но продукта е веган ,а рецептата ,която ми се падна се прави с яйца ... което ми се стори малко ...извън смисъла

Като заключение,определено бих препоръчала продукта , и с нетърпение искам да опитам още продукти от марката ии най-вече маската им за коса. Ще се радвам да чуя и вашето мнение за марката ,ако сте опитвали някой от продуктите .






Съставки (INCI):

Amaranthus Spinosus (масло от семена на щир) Seed Oil*, Aqua, Argania Spinosa (арганово масло) Kernel Oil*, Arnica Montana (екстракт от цвят арника) Flower Extract*, Glycerin, Rubus Chamaemorus (екстракт от дива къпина) Fruit Extract*, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Citric Acid, Olea Europaea (масло от маслина) Fruit Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (бадемово масло) Oil*, Lavandula Angustifolia (лавандулово масло) Oil*, Macadamia Ternifolia (масло от макадамия) Seed Oil*, Citrus Limon (етерично масло от лимон) Peel Oil*, Camellia Oleifera (масло от камелия) Seed Oil*, Citrus Aurantium Dulcis (етерично масло от портокал) Peel Oil*, Coffea Arabica (масло от кафе) Seed Oil*, Rosa Canina (шипково масло) Fruit Oil*, Hippophae Rhamnoides (масло от облепиха) Fruit Oil*, Vitis Vinifera (масло от гроздови семки) Seed Oil*, Persea Gratissima (масло от авокадо) Oil*, Helianthus Annuus (масло от хибриден силномаслен слънчоглед) Hybrid Oil*, Calendula Officinalis (екстракт от цвят невен) Flower Extract*, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride 
*съставка от биологично земеделие


Благодаря !
За повече информация можете да ме последвате в bloglovin'
Facebook  страница Odonata Makeup&Beauty
instagram GreenForBeautyblog


2 коментара

  1. Опитах им маската,наистина е страхотна, аз пък обратното взех маската,но сега ще пробвам и шампоана ! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Екзема на пръстите на ръцете , това направи този шампоан и балсам ... направо се видях в чудо докато схвана че е от него.

    ОтговорИзтриване