Damascena Skobelevo серум с роза и шипка | ревю - Green For Beauty

Damascena Skobelevo серум с роза и шипка | ревю



Абсолютен фен съм на шипката! На английски rosehip 🌹 произтичащи от малкия плод (стъблото), в основата на розите, шипката е малко бебе в естествения свят на красота. Има високо съдържание на антиоксиданти, по-специално на ликопен и бета-каротин, бори се мощно с щетите причинени от свободните радикали. Съдържа още витамини А и Е, едни от най-полезните за кожата, освежава, тонизира и хидратира. Обичам да втривам серума директно в кожата или да напръскам лицето с розова вода и след това да нанеса. Един от най-любимите ми серуми ever и един от любимците за Ноември. Обожавам този продукт, как ухае, прави кожата ми изключително мека, лъскава и я усещам хидратирана, намирам серума за идеална база за грим също така. В действителност е на основата на шипка, а тя се води "сухо" масло, тоест попива толкова бързо, че кожата дори не разбира, че е имало масло. Това прави този серум идеален за хора с мазна и комбинирана кожа. Цялостно състава е Уоу има прекрасни и скъпи масла и етерични масла. 

Едно единствено много важно нещо !
Това не е написано на опаковката, но този серум трябва да се използва само вечер, защото шипката е едно от най-фоточувствителни масла, което означава, че оксидира и реагира със слънцето, което може да доведе до неприятности и пигментации. Препоръчвам ви, да го използвате само вечер. Също така бъдете сигурни, че го държите далеч от слънчева светлина, за да не се развали.

Съставки:
Rosa canina fruit oil (масло от шипка), Simmondsia Chinensis seed oil (масло от жожоба), Vitis Vinifera seed oil (масло от гроздови семена), Persea Gratissima oil (масло от авокадо), Prunus armeniaca kernel oil (масло от кайсиеви ядки), Salvia officinalis oil (масло от салвия), Tocopherol (витамин Е), Rosmarinus officinalis leaf extract (екстракт от розмарин), Rosa Damascena flower oil (розово масло), Rosa Damascena extract (розов екстракт), Melissa officinalis oil (масло от маточина), Geraniol (гераниол), Citronellol (цитронелол), Linalool (линалол), Eugenol (евгенол), Citral (цитрал) 
  • Розовото масло спомага за подновяване добрена клетъчните мембрани и регенерирането на кожата. Действа  на всички типове кожа и особено полезно за по-суха и чувствителна кожа. Спомага премахването на  зачервявания и възпаления на кожата, предпазва я от външните влияния. Розовото масло е доказан хипоалерген.
  • Маслото от салвия предотвратява образуването на бръчки и на финните линии около очите, заздравява кожата и спомага за ежедневното регенериране на клетките.
  • Маслото от шипка (Rosa canina), едно от най-добре грижещите се за кожата масла, богато на есенциални мастни киселини, антиоксиданти и хранителни вещества. Съдържа витамин А, който помага за по-дълго запазване младостта на кожата, подпомага клетъчната регенерация, допринася за повишаването на колагена и еластина – като резултат кожата е по-стегната, гладка и еластична. Също така съдържа витамини Е и С, линолова и линолеинова киселина, които допълнително подхранват кожата. 
  • Маслото от жожоба е с невероятни овлажняващи свойства, абсорбира се бързо в кожата подхранва я и я предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, регулира мастната секреция. Подходящо за всеки тип кожа. 
  • Масло от авокадо, едно от най-богатите на мастноразтворимите витамини A, E и D, витамин B и ненаситени мастни киселини. Лесно прониква и попива в кожата, подхранва я и я овлажнява. Има антибактериални и антиоксидантни свойства. Благодарение на богатия състав на натурални Vit. A, E и В, подпомага образуването на колаген и работи за подобряване на външния вид и структурата на кожата. Има добър anti-age eфект. Маслото от авокадо възстановява нарушения в резултат на стареенето липиден баланс на кожата. 
  • Маслото от гроздови семена се състои 70% от незаменими мастни киселини, които лесно се възприемат от кожата, съединяват и задържат влагата. То е един от най-мощните естествени антиоксидантни, което запазва блясъка на кожата и помага в борбата й против преждивременно стареене, предизвикано от външни влияния. Има способността да регулира омазняването и е подходящо за мазна и смесена кожа.  
  • Кайсиевото масло е богато на олеинова и линоленова киселини. Действа  овлажняващо и регенериращо на кожата. Подхранва кожата и има противостареещ ефект.
  • Маслото от пшеничен зародиш е изключително подхранващо. Много богатото на витамин Е, А и D, зародишен лецитин, минерали, фитостероли, макро- и микроелементи. 

цена:24,00 лв.

Няма коментари