ARVENA BOTANICALS: Уникална комбинация от природа и наука в органичната грижа за кожата - handmade козметика - Green For Beauty

ARVENA BOTANICALS: Уникална комбинация от природа и наука в органичната грижа за кожата - handmade козметика

 


ARVENA BOTANICALS: Уникална комбинация от природа и наука в органичната грижа за кожата - handmade козметика

|

ARVENA: A Unique Blend of Nature and Science in Organic Skincare


ARVENA: Уникална комбинация от природа и наука в органичната грижа за кожата
ARVENA марка козметика, която комбинира силата на природата с науката, за да създаде работещи органични продукти за грижа за кожата. Основана в България още през 2012 - ARVENA е марка, която има с какво да се гордее. Може да се изненадате, но това е марка за която за пръв път през 2018 научих, докато бях в чужбина, смятам че марката е имала възможност за много по-добра реализация и развитие, но за съжаление както с повечето неща в нашата държава, не е срещнала достатъчно подкрепа у нас.

Ще ви разкжа по-надолу в статията, а и смятам да посветя цяла статия на най-голямата гордост на марката до тук, а именно кремът STEM CELL - с биоактивни растителни стволови клетки извелчени от българска роза, шипка и невен.
Марката е една от първите, които си налагат и са се стремили винаги да използват устойчиви опаковки, когато е възможно изцяло рециклируми, стъкло, алуминий и опаковки с възможност за преизползване, тогава когато още никой не се замисляше колко важно е това. Едно от нещата, които изключително много ме впечатлиха е високото съдържание, на органични съставки, не просто натурални, а органични! Подчертавам и обяснявам каква е разликата. Като цяло повечето марки са например 96% натурални и 20-30% органик, а при Arvena имаме 100% натурална формула и отделно висок процент над 80% - изцяло органичен състав, това е така защото никъде в текущите формули не се използва просто вода, всяка една формула е изцяло базирана на органична роза, лайка, безсмъртниче или тамян. Ако трябва да съм честна, не съм срещала друга марка, която да прави кремове за лице изцяло на базата на флорални води и това наистина е впечатляващо, защото въпреки че това оскъпява многократно цената на продукта, смятам че цените са абсолютно достъпни и бих казала бюджетни. Вероятно подобна формула под бранда на Tata Harper би бил на стойност над 80-90 евро.

С фокус върху нулевия отпадък и намаляване на употребата на пластмаса, техните уникални козметични формули са внимателно изработени в занаятчийска лаборатория, което ги прави наистина единствени по рода си.  ARVENA революционизира света на органичната грижа за кожата.

Тайната зад уникалните формули: Силата на чистите растителни съставки

 Уникални формули внимателно изработени с помощта на ботанически екстракти и органични растителни масла, които са богати на витамини, антиоксиданти и основни хранителни вещества.Използването на чисти растителни съставки в грижата за кожата не е нова концепция и има обяснение защо това е толкова работещо. Кожата е интелигентен орган и може да "...
 
"От векове древните цивилизации са разчитали на лечебните свойства на растенията, за да се грижат за кожата си. В ARVENA черпим вдъхновение от тези вековни практики и ги комбинираме със съвременни научни изследвания, за да създадем продукти за грижа за кожата, които дават видими резултати."

Едно от основните предимства на използването на чисти растителни съставки е, че те са пълни с естествени съединения, които подхранват и имат потенциала да лекуват кожата. Тези съединения, като полифеноли, флавоноиди и незаменими мастни киселини, работят заедно, за да предпазят кожата от увреждане на околната среда, да намалят възпалението и да насърчат здрав, сияен тен.
Освен това, чистите растителни съставки се разпознават лесно от кожата. За разлика от синтетичните съставки, които ние не съдържаме в кожата си, растителните екстракти и масла са отлично поносими.
Друго предимство на използването на чисти растителни съставки е тяхната устойчивост. ARVENA използвса съставки от органични ферми с устойчиви земеделски практики, стараят се да са полезни за кожата и планетата. Тяхна мотивация е важността на запазването на биоразнообразието и подкрепата за етични и отговорни методи на земеделие. ARVENA се ангажират да използват силата на природата и да я използват за създаване на иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, съчетани с устойчиви практики.

Crafting Artisanal Skincare with Organic Ingredients
Hand-made грижа за кожата е в основната концепция на ARVENA. Вярвам, че изкуството на грижата за кожата се крие във внимателния подбор и смесване на органични съставки, които са не само ефективни, но и нежни към кожата. За да се създадът висококачествени продукти е нужно вмимателното подбиране на съставките. Всяка една състака се подбира заради нейните уникални свойства и ползи. От екзотични растителни екстракти до подхранващи масла, всяка съставка в  продукти е избрана с голямо внимание. В продуктите има изключително интересни съставки, някои са много редни и изобщо не съм срещала в други продукти, а други са добре познати, но пък отлично съчетани по начин по който максимално да се разгърнат ползите им.
Едни от най-интересните и впечатляващи съставки за мен са растителните стволови клетки, от шипка, роза и невен, които се съдържат в крема STEM CELL - anti-age.
Съчетава най-добрия опит в натуралната козметика и най-иновативните научни разработки в добиването на растителни стволови клетки с най-висока биоактивност в кожата. 
Този продукт е създаден заедно с уникална разработка на друга българска лаборатория в която се успели да постигнат този успех, за пръв път в историята на растителните стволовите клетки и то от нашата си българска роза!

Стволовите клетки от Роза действат като мощен антидот срещу замърсяването на околната среда и  стареене на кожата. Те осигуряват множество ползи за кожата, като: Подобряват цялостния външен вид на кожата. Борба с акне, замърсявания и зачервявания. Вече можете да срещнете и други продукти на пазара, но до колкото знам това е първият продукт в който са били вложени експериментално.



Всяка партида е щателно изработена, като се гарантира, че всеки продукт отговаря на нашите високи стандарти за качество и ефикасност. Създаването на занаятчийска грижа за кожата /asrtisian/ hand-made  също позволява да се създават продукти в малки партиди, което означава, че на всеки продукт се отделя вниманието и грижата, които заслужава. Това гарантира, че клиента получава възможно най-свежите и работещи продукти.

В ARVENA вярваме, че изкуството за грижата за кожата се крие в синергията между природата и науката. Чрез внимателно смесване на органични съставки с научни иновации, ние сме в състояние да създадем продукти, които дават видими резултати, като същевременно насърчават цялостното благосъстояние. 
Така че, ако сте уморени от масово произвеждани продукти за грижа за кожата, които не изпълняват обещанията си, време е да опитате ARVENA. Изпитайте разликата, която занаятчийската грижа за кожата с органични съставки може да направи във вашата рутинна грижа за кожата. Кожата ви ще ви благодари за това.

Честване на българското наследство: Защо нашите продукти са ръчно изработени и защо българска роза?

Ние в ARVENA се гордеем с празнуването на нашето българско наследство чрез нашите ръчно изработени продукти за грижа за кожата. България е известна с богатата си история на отглеждане на рози и производството на висококачествено розово масло, което я прави идеалното място за нас да се сдобием с нашата звездна съставка, българската роза.
Ръчната изработка на нашите продукти е начин за нас да почетем традиционното майсторство, предавано от поколения в България. Всяка партида от нашите продукти за грижа за кожата е внимателно изработена с дълбоко разбиране за ботаническите съставки и техните предимства.
Чрез ръчното изработване на нашите продукти ние сме в състояние да гарантираме, че всеки буркан и бутилка се пълнят с най-голяма грижа и внимание към детайла. Това ни позволява да поддържаме качеството и целостта на нашите формули, които осигуряват възможно най-добрите резултати.
Но ръчната изработка на нашите продукти е нещо повече от контрол на качеството. Става въпрос и за запазване на артистичността и традицията, които са дълбоко вкоренени в българската култура. Прегръщайки това наследство, ние сме в състояние да създаваме продукти, които са не само ефективни, но и пропити с любовта и страстта на нашите занаятчии.
Вярваме, че тази отдаденост на ръчната изработка на нашите продукти за грижа за кожата ни отличава от другите марки. Това ни позволява да създаваме продукти, които са наистина уникални и отразяват българското наследство, на което държим. Така че, избирайки ARVENA, вие избирате не само органична грижа за кожата, но и частица от българската култура и история.
Отпразнувайте нашето българско наследство с нас и усетете разликата, която ръчно изработената грижа за кожата може да направи във вашата рутинна грижа за кожата.

...

И така, какво прави българската роза толкова специална? Първо и най-важното, ароматът й е просто очарователен. Деликатният флорален аромат е едновременно ободряващ и успокояващ, осигурявайки сетивно изживяване. Но не става въпрос само за аромата; българската роза предлага много ползи за кожата, въпреки многото спекулации напоследък. Това е растение, което е изследвано от много години.
Високата концентрация на витамини, антиоксиданти и есенциални мастни киселини в българското розово масло подхранват и хидратира кожата, като я прави мека, еластична и сияйна. Има противовъзпалителни свойства и също така насърчава регенерацията на клетките, като спомага за намаляване на признаците на стареене и поддържа младежки тен, от малкото съставки, които имат доказан анти-ейдж ефект. 
В продуктите на ARVENA се използва само био сертифицирана и органична розова вода и розово масло директно от органични розови ферми в България. Използвайки българско розово масло с устойчиви източници, се гарантира, че продуктите не само осигуряват изключителни резултати, но и подкрепят местните общности и насърчават екологични практики.
Усетете красотата на българската роза с органичната линия грижа за кожата на ARVENA. Нашите продукти са създадени с любов и уважение към природата, използвайки силата на това необикновено цвете, за да преобразят кожата ви и да подобрят рутинната ви грижа за кожата. Позволете на красотата на българската роза да ви обгърне и открийте сиянието, което тя може да донесе на кожата ви.


Прегръщане на устойчивостта:  Ангажимент за нулеви отпадъци и намалена пластмаса 

Тук, в ARVENA, ние се ангажираме да приемем устойчивостта и да окажем положително въздействие върху околната среда. Ние вярваме, че е наша отговорност да намалим отпадъците и да минимизираме употребата на пластмаса, за да защитим планетата за бъдещите поколения. Ето защо сме поели ангажимент за нулеви отпадъци и без пластмаса.

Един от начините да постигнем това е чрез нашия избор на опаковка. Вместо да използваме пластмасови контейнери, ние избрахме стъклени опаковки за цялата ни продуктова линия. Стъклото е не само визуално красиво, но и качествата на продукта вътре се запазват отлично. За разлика от пластмасата, стъклото което използваме може да се рециклира безкрайно, което означава, че може да се рециклира и използва повторно без загуба на качество. Избирайки стъкло пред пластмаса, ние активно работим за постигане на нашата цел за нулеви отпадъци.

В допълнение към нашите стъклени опаковки, ние също даваме приоритет на устойчивите практики в целия ни производствен процес. 

Нашият ангажимент за нулеви отпадъци и намалена пластмаса не е само намаляване на отпадъците; става дума и за насърчаване на по-съзнателен и внимателен подход към грижата за кожата. Избирайки ARVENA, вие не само избирате органична грижа за кожата, но също така правите избор, който е в съответствие с вашите ценности и подкрепя по-зелено бъдеще.

Присъединете се към нас в нашето пътуване към един по-устойчив свят. Заедно можем да направим разликата.

Марката преминава през множество катарзиси и така до 2023 точно както защитен вид билка в червената книга, бранда изчечна от пазара, но не можех да оставя толкова труд и уникални разработки да бъдат просто така забравени - За това откупих марката!
Да! Реших да я осиновя, да я направя своя, ребрандирахме я и с много усилия отново я вдигнахме на крака, с нови красиви опаковки, още по-устойчиви решения и нови формули.

Oткрийте ARVENA  в магазините на ОДОНАТА КОЗМЕТИКС




Няма коментари