DIY Ароматен дифузер с пръчици - Green For Beauty

DIY Ароматен дифузер с пръчици


DIY Ароматен дифузер с пръчици 


Направете си свой домашен дифузер от етерични масла, за естествен свеж аромат в дома си! Най-хубавото е, че можете да си ги направите с любими ароматни блендове и са по-безопасни от търговските дифузери!

Всички обичаме да ни мирише на свежо и хубаво, aроматите ни носят настроение.

След статията Парфюмът като новият отровен пасивен пушек - Защо трябва да отстраним синтетичните аромати ? можем да разберем най-добре защо е важно всички аромати, които използваме да са от натурален произход, независимо дали са парфюми, свещи или ароматизатори.


DIYдифузера е много лесен за направа у дома. За нула време можете да ароматизирате дома си.



Как да си направим домашен ароматен дифузер:
Харесва ми, че има много варианти, защото винаги когато реша да направя домашен ароматизатор, винаги имам достатъчно останало масло от някакъв вид, за да направя нова партида.

Трябва ни:

  • Базово растително масло
  • Алкохол
  • Етерично масло

За какво служи базовото масло?
Основното или носещото масло е основата на нашият дифузер. Това масло ще ни помогне да разтворим по-малко количество етерични масла. Базовото масло също ще пренесе етеричните ви масла нагоре по пръчиците на дифузера, така че техният аромат да се разпространи във въздуха. 

Избиране на базово масло
Аз избрах да използвам масло от гроздови семки и бадем . Има много опции за базовото ви масло:

Фракционирано кокосово масло
Бадемово масло
Масло от гроздови семена
Шарлан (слънчогледово масло)

Забележка: Въпреки че минералното масло звучи като нещо, което би било хубаво и естествено. Минералното масло всъщност е нефтен продукт, което автоматично го дисквалифицира. Повечето ароматизатори са на основата на минерални масла в отровна комбинация със синтетични аромати.

 В крайна сметка всяко от тези масла ще работи. Въпреки това, когато избирате базово масло, вземете предвид неговата плътност и цвят.

Колкото по-течно и рядко е маслото, толкова по-добре. От четирите базови масла, аз лично препоръчвам или фракционирано кокосово масло, или бадемово масло, тъй като те са най-леките.

Цветът на базовото масло може да не е основен проблем за много, но ако ще използвате прозрачен контейнер, цветът на маслото може да бъде решаващ фактор за вас, за това например не бих препоръчала зехтин, тъй като той е зелен и няма да изглежда естетически добре, най-добре би изглеждала златната жожоба с нейният красив златист цвят. 

Етерични масла:

След това изберете етеричното си масло или масла, които бихте искали да използвате. Тъй като това е, което ще се разхожда около домът ви. Можете да използвате почти всяко етерично масло, което желаете.
Ето няколко от любимите ми опции:
  • Портокал
  • Лайм
  • Илан-иланг
  • Гераниум
  • Роза

Опитайте да започнете с аромати, които вече знаете, че обичате. 



Един прост начин да се тества дали етеричните масла ще вървят добре заедно е да ги отворите  и да ги поставите плътно заедно, като подавате въздуха над тях към вас.



Ако ухае ужасно, хаха, открихте "страхотно" ароматно комбо. Ако едно масло мирише по-силно от друго, по-добре да използвате по-малко от него в сравнение с другите ви етерични масла, когато създавате дифузерното си масло.



В крайна сметка най-добрият начин да намерите това, което работи  и ви харесва е да опитвате и пак да опитвате. Блендовете можете да пробвате в малки шишнеца от напр 5мл
Наистина е трудно да успеете от първият път, когато избирате етерични масла за дифузер, така че не се стресирайте, дори ако мирише ужасно, просто можете да започнете отначало! Просто започнете да си играете с етерични масла, които харесвате и вижте как действат в дифузерното масло.

Алкохол 
Алкохола помага на етеричните масла да се разтворят и да се "изпарят" нагоре по дървените клечки. Можете да закупите от аптеката или да пробвате с водка.


Рецепта:
- Според размера на вашият дифузер или съда в който ще поставяте. Напълнете го 2/3 с базовоте масло. Почти до горе долейте алкохол и накрая добавете между 30-50 капки от вече готовият бленд масла.



________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook: Odonata
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google


И не забравяйте, като читатели на блога можете да се възползвате от следните кодове за отстъпка:
-5% отстъпка от всички продукти онлайн в сайта на https://odonatacosmetics.com/
с код: GREENBLOG

Няма коментари