Крем за лице с биоремоделиращ комплекс p-Anisic + hyaluronic acids


Това е един от първите продукти от линията ръчно правена козметика, която ще може да се открие онлайн в страницата на Odonata или сайта www.odonatacosmetics.com
Всички продукти са тествани след изработка. Ръчно правена козметика с натурални и органични съставки. Всички продукти са без външна опаковка и излишни етикети, единствено в рециклируеми или стъклени опаковки с възможност за преизползване.
Това не е масова козметика, което ми позволява да използвам повече български съставки, инфузии и билки, както и да обогатявам състава с повече активни съставки без това да се отразява на крайната цена към потребителя. Освен това формулите могат да бъдат персонализирани към всеки клиент и според нуждите му. Кремът е подходящ за всеки тип кожа, но най-вече при мазна и дехидратирана, тъй като попива бързо и оставя кожата матирана.




В тази статия искам да ви разкажа повече и в дълбочина за този продукт и неговите съставки.

Крем за лице с биоремоделиращ комплекс p-Anisic + hyaluronic acids

Ключови активни съставки :
  • Био-ремоделиращ комплекс от екстракт от ленено сме (Linum usitatissimum) и p-Anisic киселина
Биоремоделирането е много новаторски комплекс : той е в същото време в областта на дермо-козметиката и 100% натурален и екологично чист продукт (приет в биологичната козметика). Тази активна съставка е разработена от френска изследователска лаборатория и е произведена от лен, отглеждан във Франция , в Пикардия. Доказана ефективност, като е тествана in vitro и in vivo за нейните стягащи и подмладяващи свойства,  дължи своята ефективност на полихиози, съставени главно от ксилоза, захар, известна с това, че стимулира синтеза на гликозаминогликани. Този комплекс се консервира от натуралният анасонов консервант п-анизик киселина, която има и антисептично действие. 
  • Хиалуронова киселина
Привлича и поддържа водата в кожата, тя е истински защитник срещу дехидратацията. Образува не-оклузивен защитен филм (тънък филм с воден тип гел) който запълва бръчките и фините линии. Този филм и ефекта от хиалуроновата киселина е действащ само докато крема е все още върху кожата. Нейните молекули са твърде големи за да навлязат по-дълбоко в кожата, те се задържа на повърхността на кожата и по този начин задържа вода и поддържа хидратирането й. 
  • Хидролат от Маточина
Цветна вода от българска Маточина – ревитализираща, успокояваща и омекотяваща, тя е полезна за зряла, суха и раздразнена кожа, както и за кожа с несъвършенства. Известно е, че релаксиращият й ефект помага в борбата със стреса. С добри антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, може да се използва  за избистряне на кожата; обриви, склонни към акне кожи и кожни инфекции. Маточината е естествено стягащо средство, което помага да се подхранва и укрепва кожата, за да се намали появата на фини линии. С деликатен лимонов аромат, който успокоява и вдъхновява сетивата, тя оставя кожата освежена, ободрена и леко ароматизирана. 
  • Естествена ароматна композиция от индрише роза и тамян
Много леко се долавя лимоновият аромат на Маточината, който е идеална комбинация с индрише, роза и тамян. 

Индрише - познато още и като Гераниум, а в Българската флора наречено Дъхаво Мушкато.
Тази своеобразна билка е богата на полифеноли и витамините A и C. Най-често суровината от индрише се употребява в прясно състояние, защото при изсушаване се губят част от свойствата му. За производство на етерично масло от индрише се използват още два вида от него – главесто и миризливо. Самото масло се добива чрез дестилация с водна пара. То съдържа вещества, близки до тези на етеричното масло от казанлъшката роза, затова има подобен аромат. Има детоксикиращо и балсансиращо за кожата действие. Регенеративно на клетъчно ниво и това го прави полезно за застаряваща кожа, възвръщайки й блясъка. 
Роза - Това е царицата на цветята и много пренебрегвано масло в България.
Заличава белези: успешно лекува белези по кожата от акне или шарка. Розовото етерично масло е хидратиращо. Балансира нивото на влага в кожата, което я поддържа хидратирана и здрава. Балансира pH-то. Една от най-добрите ползи на етеричното масло от роза е, че има мощен анти бръчков ефект! То е пълно с антиоксиданти, които отблъскват свободните радикали. Свободните радикали са нестабилни молекули на кислород, които крадат кислород от здравите клетки, за да станат стабилни. Когато крадат кислород от здрави кожни клетки, той оставя клетките мъртви и безжизнени. 
Тамян - Заедно с розата, това е едно от най-луксозните масла в грижата за кожата.
Етеричното масло от тамян обикновено се използва в продуктите за грижа за кожата не само заради приятния му аромат. Това етерично масло има способността да заздравява и подобрява здравето на кожата, дори да изравнява тена и да добавя еластичност към кожата, като същевременно осигурява същите антибактериални и противовъзпалителни ползи, като при розата. Действа изглаждащо на мимическите бръчки, намалява белези и акне. Освен това, има много други впечатляващи ползи, които предлага етеричното масло от тамян.

Шипка - Не много разпространен факт е, че маслото от шипка е фоточувствително, което го прави неподходящо за носене през деня. Това е така, но основно когато говорим за чисто масло и голяма концетрация. Същевременно шипково масло е богато на витамин А. Витамин А се състои от няколко хранителни вещества, включително ретиноиди. Ретиноидите са известни с тяхната способност да намаляват хиперпигментацията и други видими признаци на стареене с редовна употреба. Шипково масло съдържа и ликопен и бета каротин. 
Проучванията показват, че екстрактът от шипка има редуциращи меланина свойства.

Жожоба и Шея - Няма нищо по-добро от чистите растителни масла за подобряване и укрепване на кожата. Те балансират и разкрасяват. Златно, копринено и нежно, маслото от жожоба всъщност е растителен восък с химически състав, много подобен на този на човешкия себум. Поради това маслото от жожоба е изключително лесно за абсорбиране и оползотворяване от кожата. Той е напълно не комедогенен, точно като маслото от Шеа, и всъщност помага да се разтворят запушвания и себум от порите. Шеата също не запушва порите.

Маслото от ший и маслото от жожоба са сходни по това, че са изключително стабилни и богати на витамин Е. Всъщност маслото от жожоба съдържа целия спектър от ботанически витамин Е, което го прави превъзходен заместител на витамин Е, въпреки това във формулата има допълнително добавен процент витамин Е. 

Алантоин - Алантоинът е бяло кристално вещество, което се среща при някои растения и животни, но може и да се синтезира изкуствено. Сред представителите на флората най-много от тази съставка има в черния оман, кората на конския кестен, цвеклото, пшеничния зародиш. Човешкият организъм обаче не може да синтезира алантоин и затова е необходимо да се набавя допълнително. Антимикробното му и противовъзпалително действие помагат за лечение на много кожни заболявания като атопичен дерматит, акне, екзема и розацея. Успокоява дразнене, парене и сърбеж. Любопитно е, че пази кожата не само от агресията на слънцето, но и от вятъра и студа.

28,00лв. 30мл
INCI: Aqua, Melissa officinalis water (Lemon balm), Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Simmondsia chinensis (Jojoba)*, Apricot Kernel, Glycerine, Sodium hyaluronate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Rosa Canina (Rose hip) seed oil*,Glyceryl Stereate, Linum usitatissimum (linseed) seed extract, Glyceryl caprylate, p-Anisic acid, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Tocopherol, Bisabolol, Xanthan gum, Allantoin, Cetyl Alcohol, Stearic acid, Rose Damascena essnetial oil, Pelargonium graveolens*, Boswellia neglecta oil*
*съставки от органичен произход

За поръчки можете да пишете тук, на имейл или страницата, както и директно в нашият сайт.


Няма коментари

Последвай ме за нови постове и идеи :