DIY - Противобръчков нощен крем за лице - безводна формула - Green For Beauty

DIY - Противобръчков нощен крем за лице - безводна формула


Тъй, като основно рецептите които можете да срещнете в интернет са така да кажа неправилни и включват основно пчелен восък и комбинация на вода и масла без консервант, реших да ви предложа една рецепта с опростен състав и без вода. Безводните емулсии не се нуждаят от консервант, антиоксиданта ще ни свърши достатъчно работа в този случай. 

Направих този крем, специално за майка ми. Нейната кожа има нужда от храна и хидратация,  като е по-скоро нормална до суха. Този крем не е тежък, но поради безводната основа щом се допре до кожата той се стопява напълно до течно масло, така че е нужно съвсем малко количество, което да се масажира по шията и лицето.

Най-добрата част от тази DIY рецепта е, че няма пчелен восък! 

Изглежда, че винаги има нов лосион, серум или козметичен продукт, който се рекламира заради свойствата му против стареене. Разбира се, всички ние искаме да запазим кожата си здрава, озарена и в отлично състояние. Без значение какво влагате в кожата си, ние всички ще покажем в някакъв момент някои от признаците на стареене. Някои хора определено имат добри гени и визуално нямат нужда от много специална грижа, но всяка кожа има нужда да бъде хранена. 

За мен трикът е да използвам рутинни грижи за кожата, които я подхранват и защитават естествено. Колкото по-добре се грижите за кожата си, толкова по-грациозно ще остарявате -  не се нуждаете от много скъпи продукти, за да го направите! По мое мнение, един домашен крем против стареене и здравословна диета с йога е всичко, от което се нуждаете.

Кое прави този крем противобръчков?
Купуаку бътър - Освен че отговаря за влагата в кожата, cupuaçu ще подобри еластичността и твърдостта на кожата, ще запази кожата по-гладка и по-хидратирана (намалява появата на всякакви несъвършенства) и може дори да лекува напукана или изгоряла кожа.
Манго бътър -  Едно уникално масло, когато говорим за анти-ейдж. Само по себе си то е напълно достатъчно. То е богато на олеинова киселина, мононенаситена омега-9 киселина; и стеаринова киселина, наситена мастна киселина. Това са съставки, които кожата лесно разпознава, заема и използва, за да добави влага към кожата.
Масло от Камелия - Това е едно от най-чудните масла за кожата. Жените в Китай се доверяват на това масло за много приложения. Това масло е чудесно за употреба в домашно приготвени продукти, тъй като има и емулгиращ елемент. Маслото е хубав овлажнител за кожата поради изключително високото съдържание на олеинова киселина (омега-9). То е леко и се абсорбира бързо в кожата, подобно на зехтина. Изключително богато на витамим А , едно от най-добрите масла за суха кожа.
Масло от пшеничен зародиш - Можем също да му припишем много отгорно изброените качества, най-вече се отличава с това,че е естествено богато на Витамин Е, въпреки това ние също ще добавим допълнително.
Eтерично масло от индрише - Освен,че има нежен флорален аромат, наподобяващ на розата, това масло има и отлични качества за кожата. Гераниумът също съдържа изобилие от флавоноиди - кверцетинът е един от най-известните. Кверцетин е широко проучен за неговите противовъзпалителни ползи и способност за облекчаване на алергиите и намаляване на разпространението на раковите клетки. Има противовъзпалителни, противогъбични, антисептични,  стягащи, антипаразитни свойства. 
Етерично масло от тамян - Маслото от тамян е направено от смолата на дървото Boswellia sacra, роден в Сомалия и Близкия изток. Той е мощен с антиоксиданти и използва за стимулиране здравето на кожата в продължение на стотици години. Едно от най-луксозните масла, които се използват в анти-ейдж козметиката.

Оставете в коментари предложения за други рецепти, които бихте искали да видите :)







Приготвяне:30 минути
Тотално време : 45минути
ДОМАШЕН НОЩЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ
Количество: 120 ml

Автор: Мирена

Състав:

А  Купуаку бътър -  основа - 25.4% - 31.7г

А  Манго бътър - основа -12% - 15г
А  Масло от Камелия - основа - 30% - 25г
А  Масло от пшеничен зародиш - основа - 40% - 50г
B  Витамин Е - антиоксидант - 1% - 1.25г 
В  Етерично масло от индрише - аромат - 0.8% - 0.96г
В  Етерично масло от тамян - аромат - 0.8% - 0.96г 

Начин на приготвяне:

  • На водна баня на ниска степен разтопете Бътърите .
  • След, като се разтопят напълно, премахнете от котлона и добавете маслата.
  • Разбъркайте доре. Бъркайте ръчно, докато се сгъсти около 10-15 мин. Поставете в съд със студена вода и продължете да бъркате. 
  • Когато се сгъсти достатъчно, разбийте с ръчен блендер.
  • Добавете витамин Е и етерични масла.
  • Вола, вие направихте домашен нощен крем !

Размяна:
  • Бътър означава твърдо масло от анг. butter
  • Можете да използвате друг вид твърд бътър, като шея или како. 
  • Можете да използвате само един вид бътър.
  • Можете да използвате друг тип масло, което смятате че ще е добре за кожата ви.
  • Можете да използвате други натурални аромати етерични масла.
Срок на годност 3-6 месеца
Опитахте рецептата?Споменете @green_for_beauty или #greenforbeauty

4 коментара

  1. Само не разбрах какво му е лошото на восъкът?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Няма нищо лошо в него, той има отлични качества за кожата, тук идеята е по-скоро да излезем от стандарта и това,което може да се прочете навсякъде в интернет. Също така за тези, които искат веган вариант на крем. :)

      Изтриване
  2. Здравейте с какво може да се замени този купуаку бътър? Кое друго твърдо масло има, сходните качества на купуакуту? Благодаря

    ОтговорИзтриване
  3. За жалост в рецептата няма канкретни описания, за това колко от етеричните масла и витамин Е се добавя в един крем за лице, дали бихте били по-конкретни относно това?

    ОтговорИзтриване