Очите - огледало на душата и грижим ли се добре за тях? - Green For Beauty

Очите - огледало на душата и грижим ли се добре за тях?




Това ще е една малко по-различна статия, основната тема в този блог е здравословният и холистичен начин на живот през козметиката и храната, като основно споменавам био/органични продукти. В това отношение доста често изключвам медицинската козметика и продукти, но в днешната статия ще си позволя да спомена няколко медицински офтоматологични продукта. Ще напиша тази статия и с още една цел, а именно как да разпознаваме качеството на продуктите независимо дали ще е козметика, медицински продукт или какъвто и да е препарат.

Замислих се колко е трудно понякога да си човек и да искаш да си напълно здрав. Как трябва да мислим за всеки един орган и част от нашето тяло и да им придаваме еднаква важност. С всичко, което правим и ежедневието което водим едва ли се прибираме вкъщи и си задаваме въпроса "как ли са очите ми днес, дали са в отлично здраве?" или "дали не е натоварен черният ми дроб?" Признавам си аз никога не съм се замисляла за здравето на очите си, дори не знам на колко време е добре да се прави преглед, хората обикновено стигаме до лекарският кабинет след като проблемът ни вече се е проявил и ни трябва помощ. За очите си може би се сещаме след една определена възраст, когато усетим, че има проблем, но в днешният свят това е вече много относително с цялата заобикаляща ни технология, телевизори, лаптопи и цялата тази облъчваща синя светлина. Аз лично се замислям за очите си и на пролет, когато почне ужасната алергия с подуване и сърбеж.



Присъствах на презентацията на новите продукти на фармацефтичната компания Полфарма - благодаря за тази покана !
По време на презентацията бяха представените новите продукти на компанията и по-специално капки за очи
 СуперОптик Къмплийт капки за очи 10 ml - Polpharma
Състав: Натриев хиалуронат 0,2%, декспантенол 2%, натриев цитрат дихидрат, монохидрат на лимонената киселина, високопречистена вода.

23.30 лв 

Независимо дали ще е козметика, храна или нещо друго, съставът винаги е важен. 
И тук можем да видим един чист продукт, с прости, но функционални и качествени съставки.
Съдържа натриев хиалуронат – естествено вещество, което създава равномерен, устойчив и дълготраен защитен филм върху повърхността на окото. Този филм няма нежелани ефекти върху зрението. Декспантенол (провитамин B5) засилва овлажняващите свойства на натриевия хиалуронат, подпомага регенерирането и предпазва повърхността на окото.

Обикновено капките за очи, като класическият Визин имат свойството да "замразяват и свиват кръвоносните съдове" като по този начин най-просто казано визуално избистрят очите, но това никак не е полезно за здравето на очите ни.

Супер Оптик за мен е задължителен продукт на бюрото до чашата с вода, така както се хидратираме вътрешно, така и очите ни имат нужда от допълнителна хидратация, особено за хората които работят пред монитори продължително.
За изненада този тип капки са много подходящи и за всички дами, които носят изкуствени мигли. От около година аз също нося изкуствени мигли, които са доста тенденциозни в момента сред дамите и след като направих някаква реакция към тях клепачите ми започнаха да се лющят отгоре и отдолу. На пръв поглед не се забелязваше, но когато сложа грим ставаше нещо ужасно. Това, което офтоматолозите ми обясниха е ,че се получава запушване на каналчетата и по този начин окото не може да произвежда достатъчното количество нужен секрет, за да бъде в здравословно състояние. За това препоръчвам продукта на всички дами с мигли.

Другият предоставен от тях продукт са капсулите с Омега 3 и Витамини, които обаче аз самата не бих използвала на първо място защото ги свързвам с лекарство, не обичам да пия каквито и да е хапчета, оше повече капсули, а в случая са и желатинови, което съвсем не консумирам. Тук идеята е по-скоро за самият лутеин и зеаксантин, които могат да се приемат и абсорбират вътрешно, като те са основна част и присъстват естествено в макулата на окото.

Повече за Полфарма можете да прочетете на техният сайт
http://www.bg.polpharma.com/

Продуктите можете да откриете в големите вериги аптеки.
Ако този пост ви е харесал и смятате,че е полезен ще се радвам да споделите.
Допадат ли ви постове на такава тематика за в бъдеще?
Благодаря !

2 коментара

  1. От скоро започнах да имам сухота и дразнене в очите и бих ги пробвала, дали ги има в аптеки Медея ?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви за изчерпателната информация. Разбрах от производителя им Полфарма, че тези продукти са налични в aptekamedea.bg и в Framar, Sopharmacy, Remedium, Afia pharmacy.

    ОтговорИзтриване