Метода на почистване с масла #oilcleansingmethod - Green For Beauty

Метода на почистване с масла #oilcleansingmethod

Маслата в грижата за кожата 

Не се страхувайте да нанасяте масло на вашата кожа ,само по себе си маслото няма да ви навреди, няма да  запуши порите ,няма да ви причини акне или пъпки … това обикновено е резултат на куп други фактори ,като хормони,бактерии,мъртви клетки и т.н
Биологичен процес на кожата ни е да произвежда себум ,защото се нуждае от него ,когато ние пречим на този процес ,натоварваме организма си . Здравословната кожа трябва да е чиста,сияеща и  красива ,но това може да се случи ,само ако кожата ни функционира правилно . Затова е важно да се научим как да общуваме и да се грижим за нея.
Тук поглеждаме вътрешно и външно . Като първото най-важно нещо е ВОДАта ,разбира се това не означава да пиете по 2 литра (или т.н.р 8 чаши вода на ден ),най-важното е да се научим да слушаме организма ни ,той ще ни покаже от кога и от колко вода имаме нужда.Има определени плодове и сокове ,които правят кожата ни блестяща приемайки ги .Но няма да се отдалечавам от темата .

Основите на почистването с масла 

Основната идея на този метод  е, че чрез масажиране на масло в кожата ,ние  ще  разтворим себума ,който е заседнал в порите със всички мръсотии,токсини и бактерии. Парата ще отвори порите, което позволява на маслото да бъде лесно отстранено.
Трябват ни две масла. Първото и най-важното, е рициновото масло (castor oil). Рициновото масло има силни противовъзпалителни свойства, но също така е терапевтично и прочистващо, това е основното масло. Рициновото масло е във фокуса на много книги и медицински дискусии, тъй като на пръв поглед има”магически” лечебни свойства. д-р McGarey,който лекува на основата на това масло казва : “Рициновото масло ще напусне тялото ви в по-добро състояние, отколкото  го намери.” Въпреки, че това е най- важният ни елемент в създаването на нашето масло , трябва да сме внимателни с пропорциите ,за да не се окажем със много суха кожа накрая . Структурата на рициновото масло е плътна ,затова и маслото има доста силни свойства  ,трябва да се разреди с друго масло с по-лека структура ,като второ класическо можем да използваме студено пресован заехтин или висококачествено олио (масло от слънчогледови семки ) .И двете масла са чудесни , в комбинация с рицина ,стават мощен магнит и изтеглят всичко на повърхностният слой на кожата . 
Есенциалните мастни киселини, въпреки че те не са естествено срещащи се в тялото, са необходимост за здравето на клетъчните мембрани. Тези киселини помагат за възстановяването на естественият влага баланс на кожата и да предотврати дехидратирането й. Второто масло, което сте избрали ,зависи изцяло от нуждите и от типа на кожата ви . Изберете органично, естествено, студено пресовано ,растително, семена, или орехови масла, тъй като те имат хранителни вещества, витамини и мастни киселини, които минералното масло и други рафинирани масла не притежават. Може дори да имате тези масла в кухнята си, като те се използват за приготвяне на храна! Не забравяйте, че слънчогледово олио може да бъде заменено от всяко масло по ваш избор.
Друго мое любимо масло е маслото от Камелия .

Как ?



На първо място, това обикновено се прави през нощта, преди лягане. Няма нужда от дълбоко почистване и на сутринта, ако сте почиствали кожата вечерта. На сутринта, избършете с топла кърпа и това ще е достатъчно. Не бива да прекаляваме с почистването, тъй като това ще раздразни и ще причини повече производството на себум . Целта на използването на този метод е дълбоко почистване, докато балансираме производството на себум  в същото време.

Ще имате нужда от мека кърпа "muslin cloth" (най-добре специална кърпа за почистване с масла ,често от коприна,памук и лен ), вашето миксирано масло, и топла вода.

Изсипете в дланта на ръката си. Разтрийте ръцете си заедно, за да се затопли маслото и го втрийте с кръгови масажни движения на лицето си. Това ще премахне слънцезащитни кремове, грим, мръсотия и други примеси, така че не е необходимо да премахвате грима си преди това .Аз открих, че маслото премахва дори водоустойчива спирала и коректор.
Масажирайте (видео в линка) маслото дълбоко в порите. Отделете малко време и  се фокусирайте върху проблемните зони. Искаме маслото да работи в порите, така че черните точки и мръсотии да се разтворят. Добавените етерични масла имат healing ефект и ще ни подейства релаксиращо ,оставете ума ви да се унесе в нещо успокояващо и дишайте дълбоко и спокойно. Откраднете си това време, за да се отпуснете и да се освободите от стреса. Седнете, и  си дайте време. Дайте на маслото достатъчно време, за да заработи .
Когато сте доволни и се чувствате достатъчно релаксирани, вземете кърпата и я потопете в чиста течаща вода. Ние искаме водата да бъде достатъчно топла за да омекоти порите и да  отстрани маслото. Студената вода ще стегне порите и така маслото няма да успее да проникне достатъчно . Но и не бива да е и прекалено гореща ,за да не изгаряме кожата си .Най-добрият вариант е да е тип парна баня . Покрийте лицето си с кърпата . Оставете я да остане, докато се охлади. Ще се почувствате порите си омекотени. Избършете маслото леко и изплакнете кърпата добре в топла, течаща вода и повторете няколко пъти . Избягвайте всяко изкушение за скраб, като вие ще откриете, че е напълно ненужно и кожата ви ще бъде мека, гладка и без люспи без допълнително ръчно ексфолиране и раздразнение, до което ще доведе. Всички несъвършенства ще бъдат отстранени .


Не се страхувай от маслото, кърпата ще го премахне. Маслото от рицин, макар че е масло, ще помогне с премахването на други масла. Това е основното ни почистващо масло и се отделя лесно с топла вода. Ако кожата ви се чувства опъната ,можете  да вземете една малка капка от вашата  смес и да разнесете вместо крем без да отмивате . Сега Кожата ви ще светне и ще сияе ! Този метод трябва да се прави редовно, но не прекалено често. Ще разберете, ако усетите кожата си . Просто слушайте тялото си ,защото при всеки организъм е различно .Не се изненадвайте, ако откриете, че сте редуцирали себума само за няколко дни . След като премахнете старите тапи от порите, те ще започнат отново правилно функциониране. Перфектната кожата няма да се случи за една нощ и това ще отнеме няколко почиствания но ще забележите огромна разлика в кожата си след първият масаж. Оставете кожата си да се приспособи и да се адаптира.
Най-важният момент ,който не трябва да ни разстройва и спира е ,че често в началото е възможно да се появят повече пъпки, зачервявания и т.н ,но това ще е временно докато организма и кожата и се пребори .

А вие опитахте ли и какво мислите за метода ?

маслата на ODONATA можете да намерите в страницата 

1 коментар