Защо трябва да сме внимателни с бизнеса БИО/Органик ? - Green For Beauty

Защо трябва да сме внимателни с бизнеса БИО/Органик ?




Тъй ,като напоследък засичам все повече злоупотреби и подвеждащи етикети ,искам да споделя някои важни неща за бързо развиващата се индустрия БИО/органик и как да не попадаме в заблудата на техният маркетинг.

Виждаме нов бранд продукти за коса ,които се предлагат във верига дрогерии. Първо не може да не забележим  ,как са представени продуктите - зелени надписи "natural" (много правилно са написали natural shampoo в единствено число) След това реално никъде не се споменава ,че продуктите са органик и натурални ,пише че просто съдържат до 13 сертифицирани съставки. Отстрани можем да видим вече и трите сертификата EcoCert, Organic и Paraben free. До тук добре.

Влязох в аптеката ,за да разгледам въпросната марка и ...
Оказва се ,че единствено този шампоан + балсам са натурални и екосертифицирани от иначе цялата колекция от общо пет вида шампоани и балсами. Останалите не само ,не са сертифицирани ,състава им е вреден ,но и цената е същата както при този със сертификат .

А този шампоан реално е на основата на вода ,което означава 60-90% вода . След това имам голям процент алкохол (идва трета съставка ,което означава около 10-15% ),което всъщност ще изтощи и изсуши вашата коса и от там нататък имаме по по-малко от 1% иначе органично сертифицираният екстракт .

След това и по-голямото разочарование ...

Шампоан с коктейл от съставки присъстващи във всеки един конвенционален шампоан .
Повече за опасните съставки в козметиката и как да ги различаваме можете да прочете ТУК 

Много хора вероятно ще се заблудят ,че цялата марка е органична или ,че са по-малко вредни от другите.Трябва да знаем ,че Био/органичните и сертифицирани продукти не винаги са полезни за нас и не винаги по-добри . Трябва да бъдем внимателни ,да проверяваме нещата и да не се отпускаме при етикет Био/натурален/органик и т.н

Жалко е когато някой е решил да се погрижи за себе си и здравето си и купувайки подобни продукти той си мисли ,че съответно е избрал най-доброто ,много хора не получават удовлетворение и резултатите ,които желаят и за тях БИО просто остава ,като поредната мода и маркетингов трик.

За това преди всичко е важно да сме информирани , повече защото да направим живата си по-натурален и чист можете да прочетете в предната ми статия 11 причини защо да направите козметичният ви ритуал натурален

снимка:Shutterstock

Благодаря !
Абонирайте се за още полезна информация и статии.
Не забравяйте да споделите :) 




Няма коментари