Какви са причините за появата на акне ? - Green For Beauty

Какви са причините за появата на акне ?




Дали този сценарий ви звучи познато? Преди да си легнете, сваляме грима, почистваме лицето си, прилагаме цялата ни рутина за кожата серуми, тонери,  кремове, и се мушваме между завивките, за да получим 8 -те часа (ако имате късмет) на спокоен сън за красота. На следващата сутрин, вие хоп от леглото, за да откриете началото на чудовищна пъпка. Какво? Как се появи тази гадинка? Сигурни сме ,че я нямаше когато си легнахме!

Опитите да ги заличим и да се справим с тези постоянно появяващи се пъпки са разочароващи.
 Възпаленията  трудно се прикриват, и в крайна сметка през целият ден се чувствате некомфортно и имате чувството ,че всички ви зяпат и са се втренчили в онова огромно нещо приличащо на вулкан ,който всеки момент ще изригне . И всеки път в който ви се отдаде възможност да се погледнете в огледало ,намразвате порите си ,които по-скоро са кратери ,след това мразите гените си и се сещате за Ана ,която има толкова чиста кожа ,а порите й вероятно могат да се видят само с лупа . Наистина, акнето може да опустоши самочувствието дори на Моника Белучи в Малена,но първата стъпка за справяне с проблема е да се разбере ,от къде точно идва той .

В тази статия искам, да счупя някои от общите митове за това, което причинява тези неприятности,  от къде идват кистите и да споделя някои съвети,които се ми помогнали и ми помагат все още.

Проблема ни е космат.

Акнето е всъщност често срещано заболяване на космените фоликули на лицето (или гърдите, гърба, други засегнати части на тялото). Няма единствена причина; следователно, няма универсално решение. Акнето може да се представи като зачервяване, раздразнена пъпка, запушени пори (наричани също "комедони," следователно много козметични продукти слагат надписи с  твърдението "noncomedogenic" върху етикетите им), кисти, или дори циреи.

Често срещани причини

 някои от най-честите виновници:

Хормоните-
Това е най-големият престъпник в списъка !
По време на пубертета (а понякога и по-късно през двадесетте години)  тялото ви произвежда хормони, известни като андрогени. Тези хормони активират вашите мастните жлези и ги карат да набъбват до по-голям размер. Това се отнася и за двата пола, но най-вече при дамите, които имат проблеми с месечният си цикъл. (Това е най-честата причина, поради която жените получават големи червени пъпки по време на менструация. Говорете за несправедливост!)

Как да се определи, ако акнето е хормонално?
Трябва да обърнем внимание на местата където се появяват пъпките. Ако  се появяват главно около долната половина на лицето , брадичката, челюстта и устата, това вероятно е хормонален проблем. Жените са по-склонни от мъжете да страдат от adult, хормонално акне. В лечението могат да се  включат салицилова киселина, ретинол и / или контрацептиви.

Е да ,гените не можем да променим.
Акнето може да се приеме ,като наследствен компонент . Обърнете внимание и разпитайте родителите си , дали имат признаци и дали са имали в миналото.Знаейки това можете да облекчите чувството на срам или вина.Пъпките не са ваша вина ,случа се и на най-добрите.
Като сравнение ще кажа ,че повечето Холивудски звезди,модели и актьори , страдат предимно от акне и кожни неразположения ,заради начинът им на живот, дългите часове работа,натоварване,недоспиване и тоновете токсичен грим.

Бактерия 
Въпреки че бактериите не е задължително да предизвикат пъпки  (всеки ги има, а някои от бактериите са полезни), запушена пора с свръхпроизводството на себум може да доведе до натрупване и пъпки. Така,че по-важно е да се справим със запушените пори ,а не с бактериите, те ще си се оправят сами.

Всички агресивни дезинфектанти в света няма да проработят, ако порите са запушени. Посъветвайте се с Вашия дерматолог за гореспоменатите лечения, опитайте ексфолиране, правете си редовно почистване /мини фейшъл и помислете за  природни алтернативи като масло от чаено дърво.(не се нанася директно върху кожата/уверете се ,че качеството на етеричното масло е абсолют)

                                                                                                        Дразнещ грим
Това е може би втората най-честа причина за появата на акне,макар че повечето жени никога няма да го признаят.За това препоръчвам да се обърнете към минералният грим,грим с по-чист състав, или най-добре био или органик .









И така, какво ще споделите вие? Каква е вашата акне история ... и какви са вашите съвети със справянето му ?






Няма коментари