За тези дела... - Green For Beauty

За тези дела...

Часът е 21:00 ,прибирам се след репетиця . Вървейки виждам пред себе си три котки ,които тичат към мен ,спрях се и изчаках да стигнат до мен ,когато ме приближиха и видяха започнаха да се отдръпват и да се връщат назад .
Не разбрах защо се изплашиха ,но в този момент се обърнах назад и на няколко метра от мен виждах силует в тъмното ,когато се приближи и котките се втурнаха към този силует всъщност видях ,че това е жена.
-Те ви познават.
-Да,храня ги всяка вечер (усмихва се)
-Наистина ? Всяка вечер ?! Аз живея тук в този квартал . Бих могла , когато минавам да оставям някъде храна, къде точно ги храните ?
Жената ми прави знак да отида с нея, завиваме в ъгъла на улицата и влизаме в една малка уличка между блоковете ...в този момент виждам следната картина...от всякъде ,от всеки завой ,пътечка ,дупка идваха котки ,които тичаха към тази жена и в нейно присъствие аз не им правех впечатление ,не бях заплаха.
Аз стоях с отворена уста ..наистина . Бяха около 30 котки .
Никога в квартала ми не съм виждала толкова (има само две пред входа ми ) но толкова много не бях . Те определено я познаваха ,не от скоро им носи явно храна. Отидох заедно с нея . За да ги предпази от кучетата ,които могат да ги нападнат жената хвърляше храната зад оградата на на училището в задният му двор, а те се промушваха от другата й страна. В единият ъгъл ,скатана между тръби и трева ,тя беше сложила купички в които им сипваше вода ,а когато можела слагала и мляко.
Тази вечер вечерята им беше пастет със суха храна и солена рибка . Това толкова много ме развълнува . Много от вас ще кажат, а има толкова гладни хора и т.н Но факт е ,че това е един човек ,който с някакви възможности прави нещо за друга душичка .Тя прави нещо. Тъй като знам няколко инициативни групи във фб-к и примерно други хора в този квартал също биха могли да помогнат ,попитах жената дали мога да направя снимка.
Тя се стресна първоначално и ме помоли да не го правя ,защото мога да им навредя.Защото много хора в квартала я мразели,мразели и котките,казвали й луда .-"те казват ,че съм луда,но аз знам че те са лудите''
Дори от сградата на училището я гонили защото ,котките били мръсни ,правели мръсно и махали купичките с вода .
Други хора я нападнали. Случилото се може да е битовизъм ,виждали сме го и друг път. Но ... усещането,това да знаеш че има нещо ,нещо такова, ме накара да се усмихна и знам ,че има
надежда.

Няма коментари