Защо да не изхвърляме веднага обелките от банана ? - Green For Beauty

Защо да не изхвърляме веднага обелките от банана ?



Обикновено, след като сме си хапнали банан, изхвърляме обелката му, без дори да подозираме, че тя всъщност е не по-малко полезна от самия плод. Ако все още се съмнявате в това, вижте следните съвети, които ще ви помогнат да се възползвате от различните приложения на банановата кора:


1. За нежна кожа на краката - залепете корите от банан на петите, там където са най-засегнатите участъци. Оставете да подейства за 10 минути, след което изплакнете с хладка вода.
2. За суха и състарена кожа на лицето - смачкайте половин банан и малка част от кората му на каша и смесете с 1 с.л. мед и 2 с.л. заквасена сметана. Нанесете върху лицето и оставете да подейства за 10 минути. Почистете с влажна кърпа.3. За брадавици – редовните компреси с кори от банан могат да спомогнат за премахването на упорити брадавици.Просто наложете обелката на засегнатия участък и я втривайте в продължение на 10-12 минути два пъти всеки ден. Ефектът може и да не е мълниеносен, но определено си струва пред всички останали кремове с химическо съдържание. Важното е да бъдем търпеливи и постоянни, и резултатът ще бъде налице.


4.За избелване на зъбите – както при повечето неща така и с банановите кори се иска постоянство. Втривайте ги по цялата повърхност на зъбите. След няколко месеца ще видите резултата.
5.средство за лечение на акне
Изрежете една малка част от кората на банана и разтривайте с вътрешната страна с нежни движения в продължение на 5 минути засегнатата област. Оставете да постои и след като почувствате изсушаване, изплакнете с хладка вода. Ако сте постоянни и повтаряте това най-малко три пъти на ден, акнето и пъпките ще отшумят в рамките на седмица.
6.Помага в борбата срещу бръчките
Поставяйте пресни кори върху засегнатата област в продължение на 15 минути всеки ден. В рамките само на няколко седмици ще почувствате забележима промяна.




7.Успокоява подпухналите очи
Наложете обилно обелки от банан върху и около подпухналите зони. След 15-20 изплакнете с хладка вода. Зачервяването ще изчезне моментално. Това магическо действие се дължи на високото съдържание на калий в банана, който има свойството да изтегля излишната течност под кожата.

8.Полиране на сребро - смелете в блендер или настържете на ситно банановата кора. Ако трябва, добавете вода, за да се получи консистенция като на паста за зъби. След това с помощта на мека кърпа и малко количество от сместа полирайте сребърните си бижута. Накрая изплакнете и отново полирайте с мека кърпа, за да се възстанови блясъка на среброто.
9.Гланц за обувки - благодарение на естествените масла и восъци в обелката от банан, може да я използвате за почистване и полиране на обувки от естествена кожа. Разтрийте обилно обувките с вътрешната страна на обелката, след което ги полирайте със суха кърпа, хартия или плат.
10.Възстановяване на надраскани CD или DVD дискове - избършете лъскавата повърхност на диска първо с ядивната част на банана, а след това в продължение на 2 минути го търкайте с обелката. Восъкът от кората ще помогне за почистване и полиране на диска. Почистете остатъците от банан с чиста мека кърпа, напоена с почистващ препарат за стъкло и оставете диска да изсъхне.
11.Премахване на трънчета - ако не може да извадите забилата се треска от кожата си, сложете върху нея парче бананова кора и я закрепете с пластир за 24 часа. Ензимите в кората ще размекнат както горния слой на кожата, така и самото трънче и дори могат да го извадят на повърхността, от където лесно ще го премахнете.
12.За рани, изгаряния и одрасквания – те облекчават успешно и този вид болка.
13.За градината – корите от банан са богати на калий, който ще спомогне за израстването на растенията във вашата градина. Можете просто да ги заровите в почвата близо до корена или да ги оставите над земята, за да се разградят.
14. За полиране на листата на растенията – действат точно както бирата.
15. За почистване на обувки и домакински съдове – използвайки вътрешната мека страна на обелките, излъскайте обувките, след което забършете със сух парцал или салфетка. Същото можете да направите и със съдовете, които са загубили своя блясък.


Сушени банани
Бананите са наистина богати на природни захари, който бързо навлизат в кръвния поток по време на храносмилането. Ето защо много спортисти често ядат банани, преди и по време на състезанието.
Черните точки по обелката на банана показват, че плодът е набрал максималното съдържание захар. Сушените банани са по-богати на захар, отколкото в прясно състояние.
Енергийна стойност на бананите е 90 килокалории на 100 грама.
За кого са полезни бананите? За бебетата. В САЩ бананите са известни като "храна за децата".
Някои лекари твърдят, че бананите дори да лекуват язви и предотвратяване появата на нови. Бананите се препоръчват и като храна за следоперативен период.

2 коментара

  1. Страхотна публикация!Обичам такива домашни хитринки :)) Моля те ,сложи си widget за истории на публикациите,че така е многооо трудно :))

    ОтговорИзтриване
  2. Това са страхотни съвети, ще ги изпробвам.

    ОтговорИзтриване