Топ професионални марки козметика одобрени от свeтовните козметолози и дерматолози - Green For Beauty

Топ професионални марки козметика одобрени от свeтовните козметолози и дерматолози


 

Чудили ли сте се някога какво има на рафта на вашия козметик?  Нека ви представя някои от най-добрите професионални марки за грижа за кожата, повечето от които, признати от професионалисти и дерматолози в световен мащаб.

Професионалистите, които работят в индустрията за грижа за кожата, като естетици и дерматолози, използват продукти, които не са същите като тези, които използваме в ежедневно. Те обикновено имат по-голяма ефективност и работят по-бързо. 

Професионалната грижа за кожата е различна и се отличава:

  • Имат по-високи нива на активни съставки.
  • По тясно специализирани за специфични проблеми и кожи
  • Проектирани за максимално проникване.
  • Доста по-изчистен състав и често са без парфюми и основни алергени.
  • Цената им е в пъти по-висока от retail продуктите.


1. PCA SKIN

PCA е широко разпространен бранд в САЩ и целият свят, одобрен от най-добрите имена в холивудския бранш на естетиците. Започнат от Маргарет Анчира, която си сътрудничи с учени и лекари, за да разработи нови формулировки за кожата. Сега те продават своите продукти само на лицензирани специалисти и дерматолози. Дори всеки, който обслужва и консултира клиенти е козметик или дерматолог.

Техните продуктови линии обхващат голямо разнообразие от различни видове продукти. Те могат да ви помогнат с всякакви кожни проблеми, които може да имате.

ТОП продукти и процедури с PCA SKIN 

Клензър за лице при акне – 5% Benzoyl Peroxide – PCA Skin BPO 5% Face Cleanser
Този мощен 5% течен медицински клензър с бензоил пероксид  е ежедневен почистващ продукт, който елиминира съществуващите и предотвратява бъдещи възпаления от акне. Моментални антибактериални и ексфолиращи ползи.
Множество растителни екстракти успокояват кожата с акне.
Бензоил пероксид – лекарствено вещество, прониква в порите, за да елиминира съществуващите лезии от акне и да предотврати бъдещи пробиви.

Професионален ензимен пилинг I PEEL ENZYMATIC TREATMENT - любимият летен пилинг

Компанията за грижа за кожата PCA Skin добави нов продукт за избелване на кожата към своето портфолио, наречен Enzymatic Treatment.Според компанията, лечението съчетава ензимна и алфа хидрокси киселина с антиоксидантно действие и противовъзпалителни ползи, с цел ексфолиране, озаряване и укрепване на кожата.

Ключовите съставки за ензимното лечение включват плод от карика папая, винена киселина, екстракт от ресвератрол и клетъчен екстракт от плод на vitis vinifera. Комбинирани, тези съставки имат за цел да подобрят текстурата на кожата, да освежат и стегнат кожата и да предпазят епидермалните стволови клетки от увреждане.

Според PCA Skin, до шест слоя могат да бъдат нанесени върху кожата при едно третиране.

Лизи Шоу, бранд мениджър на PCA Skin UK: „Ензимното лечение дойде в идеалното време на годината за нас, тъй като пациентите са склонни да търсят алтернативи на химическия пилинг, идващи през летните месеци.“ Тя добави: „Този продукт е напълно разнообразен и може да се използва или като самостоятелно лечение, или за подобряване на други наши професионални протоколи за лечение. Той е идеален за тези, които искат максимални резултати с минимално време на престой.”




PERFECTING PEEL PCA SKIN

Пилингът е нежен разтвор на алфа хидроксилна киселина, който има за цел да подобри текстурата на повърхността на кожата и фините линии, като същевременно спомага за насърчаване на равномерен тон на кожата.

Продуктът е многостранно лечение за изсветляване на кожата, което може да се използва върху много чувствителна кожа.

Лизи Шоу, акаунт мениджър на PCA SKIN: „Ние сме изключително развълнувани да пуснем Perfecting Peel . Имаше празнина на пазара за изсветляващ и стягащ пилинг, който може да се използва заедно с други клинични модалности за осигуряване на бързо подмладяване. Повечето химически пилинги не са подходящи за чувствителна кожа, но Perfecting Peel може да се използва за всички типове кожа, особено тези, които страдат от чувствителност."

Единственият пилинг, който съдържа 20% бадемова киселина, PCA Skin Perfecting Peel е нежен, но ефективен пилинг за лице от ниво 1 за възстановяване на повърхността на кожата, което води до по-гладка текстура и по-равномерен тон на кожата. Бадемовата киселина е AHA, която е ефективна при лечение на акне и хиперпигментация, включително мелазма.

  • Третиране и усъвършенстване на проблеми с проблемната кожа, включително пигментация, конгестия или пъпки.
  • Чувствителни и фини типове кожа, които искат по-силно и ефективна терапия.
  • Третиране на шията и гърдите, където кожата е по-деликатна от лицето.



2. IMAGE SKINCARE

Надминаване на очакванията е приоритет на IMAGE Skincare при третирането на нуждите на всяка кожа. Освен дерматолозите, естетиците също използват тази професонална и дерматологично-клинична марка. Само професионалистите могат да закупят техните неща. Въпреки тяхната надеждност и стриктно спазване на строги критерии, те не изброяват цялото съдържание.

ТОП продукти и процедури с IMAGE SKINCARE

Марката е отличителна със своите професионални химични и ензимни пилинги. 



Един то ТОП професионални продукти, които имат е PRO MICRO EXFOLIATOR. Ексфолираща терапия осигурява физическо, ензимно и киселинно ексфолиране в уникална форма на гел. Формулиран с бамбукова пудра и микрокристали от розов кварц, за да осигури най-доброто физическо ексфолиране. Екстрактите от плодове с ензимна активност и естествени AHA ексфолират кожата, за да се почувства мека и гладка, а производното на ментол осигурява чисто охлаждащо усещане. Естествено извлечените алфа (AHA) и полихидрокси киселини (PHA) усилват ексфолирането на клиента, подготвяйки кожата за следващите стъпки в тяхната професионална терапия.

  • Ретекстурира и помага за изравняване на тена на кожата. Помага за премахване на мъртвата кожа за по-гладък и свеж вид. Помага за намаляване на вида на линии, бръчки и увредена от слънцето кожа. Разкрива сияние.
  • Състав: Aqua/water/eau, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Glycerin, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/vp Copolymer, Gluconolactone, Citric Acid, Xylitylglucoside, Menthyl Lactate, Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Extract, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Averrhoa Carambola Fruit Extract, Garcinia Mangostana Fruit Extract, Litchi Chinensis Fruit Extract, Passiflora Incarnata Fruit Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Punica Granatum Extract, Zizyphus Jujuba Fruit Extract, Anhydroxylitol, Malic Acid, Mandelic Acid, Niacinamide, Sodium Benzoate, Xylitol, Arnica Montana Flower Extract, Mentha Viridis Leaf Oil, Leuconostoc/radish Root Ferment Filtrate, Quartz, Limonene, Calcium Gluconate, Sodium Hydroxide.





3. COMFORT ZONE /SKIN REGIMEN/
Марка Comfort, донесена у нас от италианци; е луксозна марка, която се отнася към своите клиенти по възможно най-разкошните начини. За да предложат на своите клиенти холистично лечение, те си партнират с великолепни минерални извори и курорти в цяла Италия, включително хотел Belmond, крайбрежието на Амалфи. Те поставят силен акцент върху устойчивия живот и вярват в лечението на кожата отвътре навън.

Марката отдава голямо значение както на устойчивостта, така и на естетиката. Техните корпоративни цели са разработени в съответствие с Целите за устойчиво развитие (ЦУР) на Програмата на ООН за 2030 г. Те гарантират, че техните съставки имат ниско въздействие върху околната среда и са произведени до голяма степен от възобновяеми ресурси. Освен това те гарантират, че всеки етап от производството е устойчив и че всяка вреда за околната среда се компенсира чрез повторно залесяване. Освен това Plastic Bank в момента е проверила всички свои продукти като Plastic Neutral.

В студио ODONATA можете да опитате широка гама с процедури и продукти от PCA SKIN® и специализираната процедура "Терапия за лице при акне и широки пори с PCA SKIN и IMAGE Skincare /Benzoyl Peroxide/"

За консултации и записване на часове: ORGANIC STUDIO ODONATA 

ул ”Мальовица” 1 (Център) работно време: Понеделник до Събота от 10:00 до 20:00 и Неделя от 11:00 до 18:00

0876 185 022


Няма коментари