Zero Waste - Идеи за подаръци за Св.Валентин с нулев отпадък - Green For Beauty

Zero Waste - Идеи за подаръци за Св.Валентин с нулев отпадък


Индустрията винаги използва всеки момент и празник да създаде нещо за нас консуматорите. Изведнъж всичко по витрините и магазинчетата рязко става в сърчица,картички и всякакви ултра романтични неща. Аз харесвам Свети Валентин, но не толкова от романтичният му аспект, а като цяло един ден в който да се замислим повече за хората около нас, тези които обичаме и самите себе си. (Всяка година например си подарявам парче торта - само за мен. :D)
И в кръга на шегата мислете нещата така - "Ако някой ден изхвърлят моят подарък, ще направи ли той боклук ?"

Дали това е нещо, което ще му бъде полезно ? Помислете за това, от какво е направено, каква опаковка?

Трябва да търсите подаръци, които не са опаковани или ако имат опаковка, тогава тя трябва да бъде минимална и за предпочитане да се компостират, като картон.

Ръчно изработени сапуни, книги  или антични бижута и предмети правят прекрасни подаръци.

1) Подарете звезда 
Колкото и да звучи грандоманско.
Винаги съм обичала стойностните подаръци, тези в които наистина е вложено сърцето. Тези в които човекът показва, че наистина ни познава. Един от най-романтичните подаръци, които си спомням е  когато ми подариха звезда. Та това е номер едно в списъка. Все пак вселената е необятна и място има за всички. :D  Е, не знам колко е реално това, но е ултра сладко. Никога не съм проверявала дали е било истина, но за мен беше много романтично, още повече тогава това не беше нещо толкова разпространено.
Единственият отпадък тук може да е листа и рамката в която ще го сложите, ако решат някой ден да го изхвърлят. Можете да го направите и на qr код, но някак си не е същото.

https://starregistration.net

2) Подарете си време и емоция
Когато става дума за двойки, най-хубавото което можете да си подарите е време и емоция. Например нещо, което сте правили в началото или място на което много сте искали да отидете и двамата, но не сте. Някои от вариантите, дори най-класическите :

  • Отидете на кино.
  • Отидете на театър.
  • Отидете на някое красиво място.
  • Вижте местната програма - има интересени събития, stand up comedy, дори може да са измислили нещо за празника.
  • Отидете на масаж за двойки или си направете взаимно с хубаво масажно масло.
Ако искате да сте по-скоро сами - Просто си направете вечеря, вземети си шоколад и вино.

3)Направете си ръчно изработена от вас картичка и напишете нещо лично от вас.
Детайлите винаги правят впечатление. И смятам това за много мило, когато някой вложи собствена креативност, дори и да не му се отдава. В детската градина имаше едно момченце, бяхме отделени в две различни групи, а той ми правеше картички (с помошта на майка си) всеки ден и ми разказваше някакви неща в тях. Все още ги пазя някъде, бяха огромна кутия. Бяхме гаджета до 4-5 клас :D

4) Свещи 
Свещите определно са символ на романтиката. Не съм опитвала да си направя все още, но мисля,че не е никак сложно и скоро ще опитам да направя за DIY, но едва ли ще е преди Св.Валентин, така че ако имате време най-хубавото би било да ги направите сами или да купите готови такива.  Тук е много важен момента, да са еко свещи в противен случай ще отровим нас и любимите ни. Имам и пост по темата


5)Буркан с обещания
Или буркан с причини, защо обичаме този човек, няма значение мисля,че това е сладко и от сърце и не коства нищо да се направи, освен малко време :) 


 6) Посетете някой античен магази.
Аз лично съм голяма вехтошарка и толкова да ги обичам, честно да ви кажа намирала съм ного интересни неща. Веднъж точно писма и картички от войник, който е писал до жена си. Мисля,че дори това би бил прекрасен подарък.


7) Zero waste kit
Подарете му нещо, което ще му влезе в употреба
от сорта на бръсначка за мнго кратка употреба.
Масло за брада, сапунчета и всичко подобно, а
можете да му ги направите и в комплект.

https://greenrevolucia.com/


8) Класическа романтика
Направете си романтична обстановка.
Направете си пикник на пода.
Запалете си Пало Санто за да ароматизирате обстановката.

9) Напишете любовно писмо
Истинско, сложете го в плик и му залепете марка - изпратете го по пощата, а ако живете заедно просто го оставете на вратата. :) 

10) Снимки за спомен
Да си направим снимки и да си ги изкараме на хартия. Хартията определено е по-голям отпадък от дигиталният вариант, но хайде не е толкова страшно и придава друга стойност.
Можете да си наемете фотограф и да си запазите, няколко мили момента.
Ето тази млада фотографка, определено умее да хване любовта през обектива си.
https://www.facebook.com/nalexandrovaph/

Бъдете креативни и най-вече заложете на това да имате просто вашият си момент и вашето време !

Няма коментари