A for Avocado 🥑 | съставките в кремовете за ръце - Green For Beauty

A for Avocado 🥑 | съставките в кремовете за ръце










Осъзнах на скоро, че в козметиката ми единственият продукт който не присъстваше и на който не съм наблягала е именно кремът за ръце. До сега го считах за не толкова нужен продукт предвид факта,че в лабораторията постоянно ръцете ми са потопени в серуми,масла и кремове. Обаче се загледах и видях, че хората около мен постоянно вадят тубички и  мажат ръцете си. Имам приятелка, която ако не си намаже ръцете с крем стават толкова сухи и се лющят до рани. От тази зима обаче, започнах да чувствам ръцете си по-сухи и да имам нуждата да ги намажа с нещо, точно навреме пред мен се появи кремът за ръце на българския бранд A for Avocado и той толкова много ми хареса, че си го използвах и за крем за лице и за дегримьор. Прави нежен, фин филм върху ръцете и ги оставя меки, като по този начин осезаемо усещам предпазния ефект срещу студа и вятъра. Това определено остава от задължителни продукти, които бих искала да имам винаги под ръка.

Предвид факта колко търсен и използван е всъщност крема за ръце, реших да напиша няколко важни неща, които е хубаво да знаем за кремовете за ръце. Кои съставки да търсим и кои да избягваме. Наскоро ми изпратиха състав на крем за ръце който меко казано ме потресе. За това прикачвам снимка.

Това е прекалено дори за масова козметика. Това е пример за всичко, което НЕ трябва да има в един крем за ръце или тяло на едно място.
По ред :
Petrolatum - Името говори достатъчно, това е петролен продукт. Макар, че може да срещнете информация където споменават, че той е рафиниран и безопасен, определено препоръчвам да се избягва. Повече съм писала в статията за вазелина. 
Paraffinum Liquidum - Още познат, като минерално масло. Това е много подобен продукт на петролатума, също е от петрол. Парафинът не осигурява никаква хранителна стойност за кожата. Продуктите от минерални масла могат да направят кожата да изглежда гладка и мека, но тези вещества не могат да се абсорбират от кожата. Те се отлагат между клетките като неизползваеми материали.

Резултатът е, че кожата е запушена, както отвътре, така и отвън -  не може да диша. Също така, парафинът не се обработва лесно и се изхвърля от тялото. Клетките не могат да го използват като енергиен източник. Дългосрочно, това може да доведе до замърсявания на кожата, бръчки и сухота.

Triethanolamineизвестен също като TEA, е реакционен страничен продукт на две токсични вещества: етиленов оксид и амоняк. Триетаноламинът се използва за различни цели . Основната му цел е да балансира нивото на рН на продуктите, но също така помага за емулгиране на съставките.  Освен това, триетаноламинът е понякога пенообразуващ агент и добавя аромат към продуктите. Триетаноламинът може да се намери в до 40% от продуктите за красота, които се предлагат на пазара. Те включват парфюми , продукти за коса, бои за коса, гел  душ, кремове и гелове за бръснене, кремове и лосиони за очи, серум за очи, почистващи средства за кожата и грим, като основи, руж, спирала и сенки за очи.
Той съчетава два силно токсични химикала, нито един от които не се препоръчва за употреба при грижа за кожата. Въпреки че се използва включително в продукти, които твърдят, че са хипоалергенни, триетаноламинът може да предизвика дразнене на кожата, косата и очите и възпалението на краткосрочен и дългосрочен период.  С течение на времето, употребата на триетаноламин може да причини химическо увреждане на кожата, като мехури, горещо, парещо усещане, уртикария и лющене.

Малки дози триетаноламин са одобрени от Агенцията по храните и лекарствата (FDA) и Козметичния преглед на съставките (CIR) за употреба в козметични продукти и продукти за лична хигиена, предназначени за „прекъсната употреба“, което означава, че трябва да се измие за кратко след прилагането. Въпреки това, поради неговата токсичност, FDA препоръчва не повече от 5% концентрация на триетаноламин във всяка една формула на продукта, тъй като тя може да бъде опасна в големи дози или при продължителна употреба, което в случая е крем за ръце, който се предполага че ще бъде измит след някакво време, но никой не си мие ръцете веднага след като си е сложил крем за ръце.

След това проблемът стои в ръцете на потребителя, който може да абсорбира малки количества триетаноламин в кожата си чрез много обикновени продукти, използвани ежедневно. Натрупването на малки дози от това токсично вещество става голяма доза. Непрекъснатото ежедневно излагане през дълги периоди от време може да бъде изключително нездравословно.

При клинични проучвания върху животни, високи дози триетаноламин причиняват рак на черния дроб, пикочния мехур и тестисите. Подобни проучвания върху животни показват, че триетаноламинът може да има отрицателни ефекти върху органите, дори в ниски дози, особено когато се прилага около устните, устата и очите. Доказано е, че триетаноламинът е  респираторно токсично вещество, както и алерген на кожата и цялото тяло. Може да предизвика и генетични мутации при in vitro.

За останалите съставки съм писала в други две статии


Като заключение основно се използват филмообразуващи съставки, които обаче нямат хранителна стойност за кожата и я запушват, като по този начин ефекта е временен и с времето кожата се изсушава и влошава.
цена:13.00 лв.

Като съпоставка ще сложа и състав на AforAvocado :
СъставPersea Gratissima oil (aвокадово масло), Sesamum Indicum oil (масло от сусам), Amygdalus Dulcis oil (бадемово масло), aqua (вода), Cera Alba (пчелен восък), еластин, Chamomilla Recutita (екстракт лайка), млечен протеин, Tilia tomentosa (липа).

Имаме прекрасна комбинация от масла, които са доста богати и на мастни киселини, те са плътни масла, в същото време имаме пчелен восък, който образува въпросният филм, но освен това има и заздравяващо действие за кожата без да я запушва. Имаме и еластин с лайка и липа, които също имат богати хранителни стойности.

Продуктите можете да откриете тук:


___________________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook: Odonata
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google

И не забравяйте, като читатели на блога можете да се възползвате от следните кодове за отстъпка:
-5% отстъпка от продуктите на Florame онлайн в сайта на https://sopharmacy.bg/florame.html
с код: Green For Beauty Promo
-5% отстъпка от всички продукти онлайн в сайта на https://odonatacosmetics.com/

с код: GREENBLOG



Няма коментари