Здравословни съботни палачинки by Coconbee - Green For Beauty

Здравословни съботни палачинки by Coconbee



Бананови палачинки с кокос, ядково мляко и малини
Внимание! Пристрастяващо вкусна рецепта, не чети по-надолу J


Защо, според мен, закуската е най-важното хранене

Забързаното и заето утро е първата предпоставка за пропускане на закуската. Повечето пъти дори се будим сити и изобщо не ни е до храна. Мисълта за кафето в офиса е спасението, което търсим. А и без това ще ни пригладнее около обедната почивка.
Често ме питат как съм настроила организма си така, че да се будя гладна и да не мога да издържам и ден без закуска. Преди, аз също не закусвах. Или по-точно, пиех мляко с разтворимо кафе и две захарчета. То ме държеше сита до към 13ч. А после апетитът ми вече беше притъпен, поради дългото залъгване на стомаха, че ще му се даде храна. Но, станеше ли вечер, погледът ми беше ненаситен. Привличаха ме пица, шоколад, чипсове и всякакъв друг вид junk food, който има навсякъде. И така дълго време, докато заедно с незакусването не дойдоха и здравословните проблеми.
Сега, повече от всякога обичам закуските. Те ми дават енергия и страхотен сутрешен старт, който преди си мислех, че ми дава кафето. Закуската трябва да държи нивата на инсулин ниски, а в същото време да задейства нивата на глюкоза в мозъка. Какво означава това? Че закуската ни е нужна, за да започне целият ни организъм да действа в нормален ритъм. Или по-точно, това което наричаме „събуждане“. Всъщност точно инсулинът е виновен след това да ни се хапват всякакви вредни храни (в повечето случаи бързи въглехидрати и лош холестерол). Когато сме закусили, можем да сме сигурни, че тялото ни няма да си поиска липсващото.
Навиците се изграждат, а закуската е един от най-добрите, които някога можете да си създадете.


Перфектната съботна закуска: Палачинки

Събота сутрин е. Имаш достатъчно време да си спретнеш една закуска. Докато си правиш чаша кафе или чай, предлагам да забъркаш една изключително бърза смес за палачинки. Лесна, нискобюджетна и много вкусна, гарантирам, че тази рецепта ще ти стане фаворит.

Продукти                                                                                     by Coconbee              


Време на приготвяне: 20 мин.
Порция: 2 (х5-6 мини палачинки на човек)
Бюджет: 6лв.
Степен на трудност: лесна рецепта



Продукти

2 банана
2 яйца
50 гр. Кокосово брашно
30 мл Ядково мляко по избор
Ванилия на вкус
1ч.л. кокосово масло/ гхи
За гарнитурата:
Шепа малини (може и замразени) 
30 гр. Мед
Стрък прясна мента (по желание)





Приготвяне

1. С помощта на блендер/ кухненски робот пасирайте всички продукти до получаването на еднородна смес.
2. Загрейте на среден огън тиган с незалепващо покритие и сипете малко количество от сместта с лъжица или малък черпак, и оформете малки палачинки.
3. Печете под капак, за 2-3 мин на страна, докато не започнат да се отделят лесно от тигана.
4. Гарнирайте с меда, малините и меда и поръсете с малко кокосово брашно и щипка любов. След това вече сте готови да поднесете палачинките с усмивка.


                                                                            




Няма коментари