DIY Скраб за тяло със златна жожоба - тропикал - Green For Beauty

DIY Скраб за тяло със златна жожоба - тропикал



Обожавам скрабовете за тяло, особено когато знам какво точно има в него !
Ползвам ги целогодишно и всъщност по-рядко през лятото, тъй като морето и пясъка вършат тази работа естествено. Имам различен скраб за различно настроение. Този тук е от онези с аромат на свежест, на чисто, на почивка с лек цитрусов привкус. Идеален за дните в които искаме да се поглезим и да си починем.



Хималайска сол -
Розовата кристална сол е чудесна за отпускане на мускулите. Магнезият и някои други от минералите съдържащи се в солта се абсорбират през кожата, за да помогнат за възстановяването на увредените мускули и други меки тъкани. Минералите също работят за укрепване на костите, кожата и съединителната тъкан.
Когато се добавя към баня с топла вода (за предпочитане приблизително като телесна температура), тя не само осигурява много необходими хранителни вещества за тялото ви. Хималайската розова сол работи и като мощен детоксикатор. Когато се разтваря във вода,  става йонен разтвор, който помага да се изтеглят токсините от кожата и мастните тъкани. Този процес, комбиниран с лечебната минерална инфузия, от Хималайска сол, ще ви остави да се чувствате освежени и енергични.

Масло от златна жожоба -
Сапуните и повечето  почистващи средства за кожаta премахват eстественият себум, който продуцират кожните жлези, за да "смажат" кожата и да я предпазят от изсушаване. Всеки път, когато измиваме лицето и ръцете си, дори и с чиста вода, премахваме защитен слой себум заедно с прах и мръсотия. Студеният и сух въздух през зимата и климатизираният интериор изсушават кожата ни по-бързо, отколкото кожните ни жлези  могат да допълнят с нов себум.
Дехидратираната кожа е уязвима към дразнители, които причиняват дерматит и микроби, които постоянно търсят входни точки в кожата. Жожобата е леко масло,което се абсорбира бързо от кожата, оставяйки я мека и хидратирана.

Герниево етерично масло (здравец) -
В козметиката маслото от здравец намира приложение за хидратиране на кожата, защитава от слънчевите лъчи, действа като антисептик и антидепресант, тонизира, има противовъзпалително действие, пречиства организма от токсини, освежава въздуха в помещенията.


DIY Скраб за тяло със златна жожоба - тропикал 

Време за подготовка: 5мин
Приготвяне:5мин
Общо време:10 мин
Количество: 250 г.

 Автор: Мирена

Съставки:



  • 80% | 200г  чаша фина хималайска сол 
  • 8.8% | 22мл масло от жожоба
  • 8.8% | 22мл масло от сладък бадем
  • 1%   | 2.5мл витамин е
  • 0,85%   |2.12мл  гераниево етерично масло (geranium)
  • 0,55%     | 1.25мл  етерично масло от портокал

празен съд

Приготвяне:


  1. В празен съд поставяме хималайската сол
  1. Добавяме едното масло, разбъркваме и след това добавяме второто масло, важно е да се спазят пропорциите , за да не стане прекалено гъсто или течно.
  1.  Добавяме витамин Е - той е антиоксидант и в случая работи, като "консервант" , за да запазим маслата. Тъй като това е продукт, който ще има пряк достъп с вода трябва да сме внимателни,защото във водна среда бактериите се развиват лесно.
  1. Добавяме внимателно етеричните масла и разбъркваме.
Срок на годност 1-3 месеца.

Опитахте рецептата?Споменете @green_for_beauty или #greenforbeauty

Няма коментари