клензър§маска с кокосово мляко - Green For Beauty

клензър§маска с кокосово мляко




Мислех си как да опиша този клензър, но мисля, че това говори  достатъчно: кокосово мляко!

Това е кремообразна, вкусна грижа за кожата ... и когато чувствате, че кожата ви се нуждае от нещо специално и подхранващо - това е най-добрата храна за нея . Това е моята вегетарианска кокосова суха почистваща маска и нямам търпение да ви я покажа !

Тя може да бъде разменена с меденият клензър от Свеж старт план ритуала в моята е-книжка , ако търсите алтернатива, това е рецептата за вас!

Това е наистина добър почистващ продукт за лице за всички типове кожа! И простичката  рецептата го прави още по-специален - това е прахообразен почистващ продукт - и това означава, че не трябва да се притеснявате, че ще се развали. Да !! Направете го веднъж и ще издържи до три месеца в херметически затворен съд!


Когато искате да го използвате - просто смесвате лъжичка от сместа с малко вода, за да оформите кремообразна консистенция - и да активирате съставките.


И просто погледнете този списък на съставките:

Овесено брашно: Естествено почистващо средство за цялото ви тяло, овесът има сапонини, които помагат да се освободят мръсотията и маслото от кожата ви. Когато овесът е в контакт с вода, той освобождава този копринен гел, който е ултра подхранващ, защитен и много успокояващ за кожата ви.

Кокосово мляко на прах: Пълно с мастни омекотители, които оставят кожата ви плъмп и хидратирана. Специалното на мазнините в кокосово мляко е това, че е богато на лауринова киселина - която има невероятни антибактериални свойства и спомага за поддържане на кожата ви чиста. Вегански читатели, забелязах, че много прахове от кокосово мляко се смесват с млечно мляко - така че проверявайте за това. * аз използвам това .

Захар от захарна тръстика: Изработена от дехидратиран сок от тръстика, богата на натурална гликолова киселина (AHA - скъпите неща в бурканите!) Изяжда запушените пори и мъртви кожни клетки , внимателно премахва натрупването.

Повечето захар бива преработвана и по този начин нейните качества изчезват - за да си направи наистина добра козметика - търсете "evaporated cane juice". 


Захарта трябва да бъде прахообразна ,не искаме да направим скраб ,а продукт за всекидневно ползване ,за това всичко трябва да е финно и нежно.


Правих този продукт ,като средство за почистване на лицето - но сега правя голяма партида и я използвам за цялото си тяло. Чувствам се сякаш правя невероятно луксозен ритуал !

Една наистина добра идея е да подготвите препарата си за почистване, да отидете в банята и да намокрите кожата си, след това да изключите водата и да  масажирате от главата до петите. Обгръща, почиства кожата прекрасно и ви кара да се чувствате ... прекрасно.

Кокосов клензър и маска

Овлажняващ дневен почистващ препарат за лице и тяло - или го оставяйте като маска!
Съставки:

  • 1/4 чаша кокосово мляко на прах
  • 1/4 чаша овесено брашно (или смелете овесени ядки в блендър)
  • 1/4 изпарена тръстикова захар (на прах)

Инструкциий:

    • Ако имате овесени ядки първо ги разбийте в блендер до брашно
    • Добавете захарта в миксера за няколко секунди, за да я направите на пудра захар
    • Смесете всички прахообразни съставки заедно, в херметически буркан.
    • За лицето си, изсипете 1 супена лъжица прахообразна смес в малка купа или контейнер.Смесете в капчици гореща вода, за да оформите кремообразна консистенция, оставете я  няколко минути, за да се активират съставките.
    • Първо махнете грима си
    • След това масажирайте почистващата смес върху кожата си
    • Изплакнете .
    • За да използвате  за цялото тяло, извадете 1/4 чаша и разбъркайте с вода, за да оформите кремообразна текстура.
    • Когато можете, оставете го на кожата си за 10 минути като маска по цялото тяло.
























Какво мислите? Следващия път, когато пазарувате  хранителни стоки, вземете малко кокосово мляко на прах. Това е отлично в кафето ,като заместител на млечните продукти, в супа и смутита - и естествено за кожата ви! Вътрешна и външна грижа за кожата. 

И ако смятате, че някой би харесал тази рецепта - натиснете тези бутони за споделяне по-долу! Това е най-добрият начин още хора да открият и да се насладят на нашите рецепти! :).

Изтеглете безплатно Е-книжката "Свеж Старт" от ТУК.

Няма коментари