Кристали за начинаещи | Как да започнем колекция? - Green For Beauty

Кристали за начинаещи | Как да започнем колекция?



Седем кристала от съществено значение.


Те са толкова много. От къде да започнем?
Кралството на кристалите е огромно и с много новооткрити и редки кристали .Знам,че и вие вероятно,когато ги гледате ви се искате да имате всички кристали във всякакви цветове,но цената им може да стигне до доста солена сума според вид и размер, затова можем като начало да си вземем най-главните кристали.

Защо за начинаещи?
Препоръчвам тези кристали за начинаещи, защото първо смятам ,че е добре всеки да ги притежава . Не мисля, че някоя  кристална колекция би била пълна без тези камъни. Техните свойства и употреба са толкова ценни! Достъпни, лесни за намиране и всички с уникално различни енергии.

Тъмбъл(полирани)камъни или Кристални топчета ?
Първият в списъка .Най-лесно достъпните .Можем да ги носим със себе си и да ги поставяме на различни места по тялото ни.


Някои от кристалите в списъка ми като кварц и Аметист също са на разположение, както естествени, полирани или нарязани ,пирамиди и във всякакви други форми.

Лечебните свойства на кристалите и Вие

Макар ,че искам да насоча погледа върху основните свойства на кристалите ,не бива да игнорираме това как се чувстваме. Опитайте камъните и вижте как те работят за вас. Медитирайте с тях, с течение на времето ще изградите своя собствена връзка с всеки кристал.
Дръжте ги в ръцете си и и изследвайте това как се чувствате с различните камъни ,какво усещате.

Чист кварц: Главният Лечител


Съществен кристал , използван ,като лечебен инструмент ,добър избор за първи  кристал. Не се заблуждавайте че, този кристал е скучен. Чистите кварц кристали са може би най-разнообразните , могат да бъдат програмирани за всякакви цели. Те могат да насочат енергията и подобряване на енергията на други кристали. Пречистващ, носи яснота, като същевременно поддържа аурата ви и енергията ви чиста .


Аметистът: Умът
Това е един от най-любимите ми кристали . Той е с непредсказуема сила и един от най-красивите . Целта му е да ви свърже с вашата духовна сила . Този виолетов кристал пречиства негативните енергии. Можете да го използвате и  за защита и развитие на природните си психически способности.

Тигрово око: Съставителят на самочувствие


Златисто кафяв камък , носещ в себе си предимно мъжката енергия. Един идеален кристал за подпомагане на изграждането на доверие и самочувствие. Можете да използвате тигрово око и за защита. Този златен камък ни свързва със Земята, което го прави добър  за заземяване .






Розов кварц: Майката Земя


Кристала който ни носи максимален комфорт.Розовият кварц е майка на всички кристали. Нежен и успокояващ, той помага, лекува емоционалната болка. Отваряне на сърдечната чакра,  позволява да  чувствате състрадание към другите и себе си. Камъкът на себелюбието. 




Хематит: Пазачът /войн/
Тъмно сив металик кристал ,ви предпазва от психически атаки и негативна енергия. Хематита укрепва аурата , докато издърпва вредните енергии,изпраща ги в Земята за изцеление и преобразуване. Хематит е пазача-войн от света на кристалите.

Опушен кварц: негативна енергия


Кварцовият кристал може да бъде кафяв до опушен или черен на цвят. Абсорбира негативните енергии около вас или тези, създадени от нашите собствени негативни мисловни модели. Също така друг добър кристал за заземяване и защита. 


Цитрин: Магнит за благосъстояние 
Този златен кристал е известен със способността си да привлече просперитет и изобилие в живота ни. Цитрин също е добър за самочувствието, тъй като отваря чакрата на слънчевия сплит. Този кристал може да се използва за детоксикация, отрицателни енергии  и насърчаване на по-положително състояние на ума.



В този пост ,мой гост е една прекрасна дама ,кристалотерапевт ,от  "Лечение с минерали и кристали " От нея съм научила много интересни неща за кристалите,ако ви е интересна темата кристали,искате да разберете кои са вашите кристали , можете да намерите интересна информация в нейният сайт или фб-к страница



Няма коментари