5 стъпки как да бъдем по-зелени - natural guide - Green For Beauty

5 стъпки как да бъдем по-зелени - natural guide



Идеята тук е да се направят някои малки промени,които лесно да се адаптират до твоето ежедневие и рутина.- Давайте направо.

1.Пестете водата
Присъединете се към уошклот революцията (face cloth) или т.н.р почистване с памучна кърпа
Измивайте лицето си с кърпа вместо да оставяте водата просто да тече и да плискате лицето си.Можете да използвате конжак гъба,луфа, стандартни гъби за лице ,кърпа за лице или Muslin cloth .Не само ще пестите вода ,но и този вид почистване е много по -ефикасно ,тъй като така ексфолирате нежно и премахвате мъртвите клетки.


2.Дай си почивка...и на бойлера. Обичам горещият душ. Това наистина ме кара да се чувствам чиста. Сякаш горещата вода ще убие всички онези бактерии до които сме се докоснали през деня. Но това ,не само е лошо за нашата планета, това е действително лошо за нашето тяло. Това лишава кожата ни от натурални масла, които са необходими, за да запазят влагата ,което води  към суха ,сърбяща кожата. Вредно е и за косата ,прави я чуплива и накъсана! Тъй като, ако спасяването на планетата не е достатъчна причина, то поне трябва да ни е грижа за кожата и косата ни!

Ето какво да направим -  5 минути душ. Първите 3 мин трябва да са топли. Последните 2 минути трябва да са студени. Ето защо:


  • По-добра циркулация - Топлата вода разширява съдовете близо до повърхността на кожата, а студена вода спира процеса. Точно като в Хидротерапия, това превключване между топла и студена задейства по-добра циркулация, с което се снабдяват с кислород кожата и мускулите.
  • Топлата вода отпушва порите.Това е времето където трябва да използваме нашите органик,чисти и натурални продукти ,които да влязат в дълбочина.Студената вода ще стегне порите,което ще предотврати тяхното запушване и пъпки.Студените душове са много полезни за хора с проблемна кожа на лицето и тялото. 
  • Студената вода стяга порите на на скалпа и затваря фоликулите,така че е подходящо за хора с бързо омазняващ се скалп,като оставя косата лъскава и здрава.Падането на косата ще намали.
  • Действа по-добре от кафе. Старт на деня с един ободряващ душ ,действа страхотно на ума и тялото. Енергизира ни и ни мотивира да започнем деня си добре.


Ние наистина трябва да започнем да разглеждаме добре продуктите, които поставяме върху кожата ни, а не само да предполагаме, че те са безопасни. Отделете малко време, за да прочетете етикета и оставете всеки продукт, който съдържа фталати, живак, толуол, олово, формалдехид, петролни дестилати, парабени (хормон, нарушаващи консерванти като метилпарабен, бутилпарабен, етилпарабен, isobutylparaben, и пропилпарабен), или ВНА. Тези химикали се считат за най-вредни за нашето здраве и впоследствие нашата планета.

4.Използвайте многофункционални продукти
Толкова е просто - по-малко продукт, означава по-малко опаковки,  по-малко отпадъци. Потърсете  2 в 1 продукти като гланц за устни и хайлайтър или минерален фон дьо тен.  Един добър балсам от пчелен восък за устни може да се използва, за да се омекоти и хидратира кожичките и да държим мухи и мушички надалеч.Един от най-мултифункционалните продукти са сапуните на Dr.Bronner  ,една опаковка може да бъде използване за пране на дрехи, чинии,миене на под,баня, коса ,зъби,лице,козметика и какво ли не общо взето. Ето,спестихме пари от поне 6 опаковки и предпазихме поне малко природата . 

5. Намаляване на емисиите на въглероден двуокис.
 Ние всички знаем, в смисъл, за сериозното потребление на газ  на нашата планета. Но, знаете ли, вие също може да помогне за намаляване на парниковия ефект само чрез избора на правилните продукти? Петролни деривати са открити в изненадващо голямо количество на козметични продукти като балсам за устни(вазелин) и лосиони.  Ето какво можете да направите -


  • пропуснете всички продукти, съдържащи: парафиново масло, пропилен гликол и етилен.
  • насочете се към продукти с пчелен восък, какаово масло и растителни масла и други натурални алтернативи
Ето,малки промени,които могат да направят голяма разлика за планетата и нас самите.
А вие какво правите за да бъдете зелени към вас и природата ?

Абонирайте се за повече 

Няма коментари