Грижа за косата-Wooden spoon Freshness & Balance review - Green For Beauty

Грижа за косата-Wooden spoon Freshness & Balance review




Wooden Spoon Freshness & Balance review

Иии най-дългоочакваното ревю е вече факт ! Ревю за новата серия шампоани wooden spoon. Е поне тогава когато започнах ревюто беше съвсем нова за пазара. Wooden spoon е марка разработена в България,която има и доста добър износ и извън пределите на страната. Сравнително млада за пазара и бързо обикната от всеки който е успял да се докосне до нея. Читателите на този блог вероятно вече знаят ,че съм голям почитател и винаги подкрепям българското производство. Марката има страхотна визия,кауза,инициативи и е изцяло натурална, това е главното което ме грабна в нея.


Шампоан + балсам Freshness & Balance за мазна коса

Искам да подчертая,че особено натуралните шампоани нямат специфика за типа коса,обикновено това единствено е с цел маркетинг при масмаркет козметиката, в случая Wooden spoon са направили спецификация заради билките и маслата,които са използвали ,защото при тях вече може да направим някаква спецификация отнасяща се до различният тип коса,но всеки един шампоан може да се използва от всеки един тип коса. 

Когато говорим  за косата и скалпа ,като цяло това са две различни неща,но за това ще пиша отделно.
Моят скалп е мазен а косата суха, при натуралните шампоани съм забелязала ,че тези предназначени за по-скоро суха коса ми се отразяват всъщност по-добре. С този шампоан усетих доста ясно дълбокото му почистване на скалпа и косата. Определено измива доста добре,скалпа ми много лесно се раздразва и в случая го почуствах доста освежен и чист,което се дължи на трите етерични масла в шампоана ,а именно мента,розмарин и чаено дърво ,това си е доста освежаваща комбинация. 


Най-силно се усеща според мен аромата на розмарин и евкалипт . Използването на толкова етерични масла в шампоан малко ме притесни,поради това гледах да не го задържам на скалпа ,а да отмия по-бързо, същото бих препоръчала и на хора с по-голяма чувствителност. От известно време имам проблеми с шампоаните, не мога да ги отмия добре,косата ми става на клечки и визуално изглежда мазна , с този се получи същото ,това обикновено се случва когато преминем рязко от синтетичен в органичен шампоан, за това ми беше странно,каква е точно причината за това. Една от тях е ,че когато косъмът е добре измит той се отваря и за това е много важно след това да се използва маска за да го затвори и подхрани. Грешно схващане е да търсим това в шампоана и да се надяваме той да свърши това, единствена правилна негова функция е да измие скалпа и косата, ролята на маската е да направи косата блестяща,подхранена и здрава.
Като цяло състава на шампоана е доста добър и с голям процент органичен състав,това което обаче не ми допадна и ме притесни е наличието на Phenoxyethanol  на фона на останалите прекрасни екстракти и съставки съвсем не разбирам защо са го сложили. Същата съставка се съдържа и в балсама. Макар и да не е съвсем в черният списък, съставката се приписва като подозрително опасна, това е ароматизираща съставка и играе основно ролята на консервант, на фона на всички етерични масла, които са използвали щеше да е прекрасно, ако не го бяха включвали.


Марката няма маска, но са направили балсами, които аз лично винаги съм считала за чист маркетинг, единствената им функция е да разресват косата, но нямат силата на маска. В този балсам главният проблем беше, че е много течен, по-течен дори от шампоана, не знам дали случайно се е паднало при мен така или такава им е самата формула, но определено по този начин почти нищо от продукта не се задържа върху косъма. Експериментирах няколко пъти с и без него и определено има разлика, когато не ползвам балсама косата ми се заплита и остава съвсем на клечки, но в комбинация определено се допълват доста добре, но нуждата от маска си остава. Третият ми опит беше с моя друга маска и воала, тогава се получи най-добре, косъма се затвори скалпа беше чист, а когато изсъхна имаше леко обем.

Като заключение, за мен това е един от най-добре почистващите и освежаващи шампоани, продължавам да го използвам, но не ежедневно, предимно тогава когато чувствам косата си наистина много мръсна и нуждаеща се от освежаване в комбинация с различни шампоани и маски се получава една доста приятна рутина в грижата за косата. 

Цената му варира около 12,50лв
И може да се намери в доста био магазини. 



Състав шампоан:
Aqua; Decyl Glucoside; Lauryl Betaine, Xantham Gum; Sodium Chloride; Phenoxyethanol; Simmondsia Chinensis (Жожоба) Seed Oil*; Prunus Armeniaca Kernel (Кайсия) oil*; Olea Europaea (Маслина) Fruit Oil*; Aloe Barbadensis (Алое Вера) Leaf Juice Powder *, Citric Acid, Benzoic Acid; Dehydroacetic Acid; Mentha Piperita (Мента) Oil*; Rosemarinus Officinalis (Розмарин) Essential Oil*; Lavandula Angustifolia (Лавандула) Essential Oil*; Melaleuca Alternifolia Leaf (Чаено дърво) Essential Oil*; Eucalyptus Globulus Leaf Essential Oil*; Linalool**; Limonene**
*Био сертифицирано; **От етерични масла;


Състав балсам: Aqua; Cetearyl Alcohol; Betaine; Coco-Glucoside; Butyro-spermum Parkii (Масло от Шеа)*; Olea Europaea (Маслина) Fruit Oil*; Helianthus Annuus (Слънчоглед) Seed Oil*; Cocos Nucifera (Кокос) Oil*; Phenoxyethanol; Simmondsia Chinensis (Жожоба) Seed Oil*; Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder *; Xantham Gum; Citric Acid, Lactic Acid; Benzoic Acid; Dehydroacetic Acid; Tocopherol; Mentha Piperita (Мента) Oil*; Rosemarinus Officinalis (Розмарин) Essential Oil*; Lavandula Angustifolia Essential Oil*; Melaleuca Alternifolia Leaf (Чаено дърво) Essential Oil*; Eucalyptus Globulus Leaf Essential Oil*; Linalool**; Limonene**;

*Био сертифицирано; ** oт етерични масла;


Специални благодарности на Woodenspoon за възможността да опитам продуктите.
Тази статия не е спонсорирана и е изцяло базирана на моето лично мнение и впечатления.
Опитвали ли сте продуктите и какви са вашите впечатления ?




Няма коментари